Het Jumbo lip potlood in Rich Red van Eyes Lips Face stond al  een tijdje op mijn verlanglijstje, maar was eigenlijk altijd uitverkocht. Toen ben ik ‘m een tijdje uit het oog verloren, maar laatst stuitte ik toevallig op de Mad for Matte Lip Color Set die ook Rich Red bevatte. Bestellen die handel!elf verkoopt super veel mooie budget producten, maar de verzendkosten houden me vaak tegen om een bestelling te plaatsen. Om de zoveel tijd krijg ik een mailtje met een kortingscode voor gratis verzending, maar dan is er alsnog een minimum bedrag van 30 euro vereist. Nee, dat vind ik gewoon een beetje overdreven. Nu ontving ik laatst weer reclame met ‘verzending aan 1 euro’, maar het kleine sterretje met voorwaarden was echter nergens te bekennen. Snel testte ik even op de site of de code ook werkte wanneer ik slechts 1 product kocht. En ja hoor, eindelijk. In eerste instantie was ik op zoek naar slechts één ding: de make-up lock & seal. Deze gebruikte ik vorig seizoen namelijk voor de make-up van SCREAM, waardoor ‘ie snel op is gegaan. Een nieuwe was daarom wel op z’n plaats.

Toen dacht ik ineens aan het jumbo potlood Rich Red. Ik mocht mezelf best even een schouderklopje geven na de tentamendrukte, dus toen ik het Mad for Matte Lip Color setje zag twijfelde ik een stuk minder lang dan normaal en drukte ik op ‘in winkelmandje’.

IMG_7624IMG_7634

Het kitje bevat vier van de twaalf jumbo potloden, namelijk de kleuren Dash of Pink, Cranberry, Berry Sorbet en Rich Red, waarvan de drie laatsten me het meeste aanspraken. Normaal gesproken kosten de potloden vier euro per stuk, maar in de set krijg je er één gratis. De set kost dus geen zestien euro, maar twaalf, drie euro per stuk, dus.
Ik had geluk, want toen ik bestelde was er ook nog sale, dus ik betaalde slechts  €9,80 voor de vier matte lip potloden.

IMG_7632

Het design is zoals we gewend zijn van de elf studio collectie; modern, strak en zwart. Ik houd daar wel van. Het zijn draaipotloden, dus je hoeft ze niet te slijpen om een puntje te krijgen. Ook wanneer het beginnetje van het potlood op is kun je de sticks netjes aanbrengen, daarvoor zijn ze dun genoeg. (Zo jumbo zijn ze dus eigenlijk helemaal niet.) De potloden voelen stevig en de dop sluit goed. Het onderkantje heeft de kleur van de lipstick. Handig, want als je er meerdere hebt kun je ze zo makkelijk uit elkaar houden.

IMG_7633IMG_7635 IMG_7636IMG_7641

Op naar de swatches. Deze zijn gemaakt in de omgekeerde volgorde van de foto hierboven. Van links naar rechts zie je hieronder dus Rich Red, Cranberry, Berry Sorbet en Dash of Pink. 

IMG_7647

Door het dunne potloodje kun je de lipstick precies aanbrengen en het pigment is goed. De swatches waren de volgende dag nog steeds een beetje zichtbaar op mijn arm, terwijl ik onder de douche was geweest en expres met een puff met douchegel mijn arm had geprobeerd schoon te maken. Te kleurtjes trekken dus een beetje in de huid en voor een lipstick vind ik dat een goede eigenschap.
Het aanbrengen op de lippen gaat ondanks de matte finish helemaal niet stroef. Soepel genoeg om ‘lekker’ je lippen te stiften, maar het product is ook niet zo zacht en romig dat je snel uitschiet.
Ook was ik benieuwd hoe snel het potlood op zou gaan, want zo’n dun potlood bevat nou eenmaal veel minder product dan een standaard lipstick (1,4 gram in plaats van zo’n 4 gram). Gelukkig valt dat heel erg mee omdat de lipsticks een matte finish hebben. Een romige, glanzende finish zou waarschijnlijk veel sneller op gaan.

PicMonkey Collage

Zoals je ziet heb ik op de foto’s een beetje last van droge lippen. Ik heb expres gewacht met swatchen op een dag dat het nog wel mee viel, want in de wintermaanden zijn mijn lippen gewoon standaard droog, gebarsten en kapot. Erg jammer, want ik draag zo graag lipstick! Alleen Rich Red heeft een beetje de neiging om anders te kleuren op droge plekjes, maar dat zie je eigenlijk alleen op de close-up.

De lipsticks zijn matte, maar niet voor de volle 100%. Voor een compleet matte look moet je bijna wel voor vloeibare lipsticks gaan, maar daar tegenover staat dan wel weer dat deze vaak uitdrogend zijn voor je lippen. Met de elf jumbo pencils valt dit heel erg mee. Sterker nog, ik heb het idee dat deze lipsticks zelfs een beetje hydrateren, en ze zijn toch echt wel redelijk matte!

Persoonlijk vind ik Dash of Pink de minste van de drie, maar dat is puur omdat licht roze gewoon niet mijn ding is.
Berry Sorbet vind ik super awesome, deze lipstick is toch echt wel heel knallend paars! In het echt is ‘ie nog een stuk extremer dan op de foto, dus wellicht is deze kleur niet voor iedereen weggelegd. Ik heb veel berry paarse tinten in mijn collectie, maar dit is echt een toevoeging.
Cranberry is misschien wel mijn favoriet van de vier. De kleur is chique en sophisticated. Hij zal het goed doen bij zakelijke events. Ik droeg Cranberry dan ook tijdens de nationale econometristen dag van vorige week.
Rich Red is de tint waar het allemaal mee begon. De kleur vind ik in het echt nog steeds mooi, maar ik had persoonlijk gehoopt dat ie iets donkerder zou zijn en iets roder, want Rich Red bevat best een flinke teug roze. Gelukkig vind ik de kleur alsnog mooi en misschien is het maar beter, want ik heb al aardig wat rode lipsticks in mijn bezit.

IMG_7640IMG_7642

De lipsticks slijten geleidelijk. Dat is mooi, want zo houd je geen lelijke rand bij je liplijn over. Ze blijven prima zo’n 4 uur zitten, maar waarschijnlijk nog wel langer als je geen vettige dingen eet. Moet je toch even bijwerken, dan gaat dat eigenlijk heel makkelijk, doordat ze niet perfect matte zijn. Vloeibare lipsticks kunnen bijvoorbeeld nog wel eens gaan korrelen als je verschillende laagjes over elkaar aan brengt.

IMG_7639IMG_7637

e.l.f. Mad for Matte Lip Color Set – €12,00
De set bevat de vier kleuren Dash of Pink, Cranberry, Berry Sorbet en Rich Red.
De tinten kunnen ook los besteld worden voor vier euro per stuk. In totaal zijn er 12 kleuren jumbo lip potloden.
Elk lip potlood bevat 1.4 gram product.

IMG_7625

Ik vind het fijn dat de lipsticks wat langer en dun zijn, zo gaan ze makkelijk mee in je etui of clutch, zonder dikke bobbels te veroorzaken (zoals normale lipstick hulzen nog wel eens kunnen doen). Ik vind de vormgeving mooi, het pigment is goed, ze brengen makkelijk aan en blijven lang zitten. Twaalf tinten vind ik een prima aantal en de kleuren lopen uiteen van licht en nude tot aardig donker (de kleur Wine zou nog net wat donkerder moeten zijn dan Cranberry). Eigenlijk heb ik er niets negatiefs over te zeggen, behalve dan dat ik het nog steeds jammer vind dat de verzendkosten normaal gesproken zo hoog zijn. Ook zijn ze gezien de kleine inhoud misschien niet zo heel budget meer, maar ik ben alsnog erg tevreden over de prijs kwaliteit verhouding. Vooral in de kit zijn ze erg voordelig en dat is meteen een mooie manier om nieuwe kleurtjes uit te testen. Spreken de kleuren je aan, dan raad ik je de Mad for Matte Lip Color Set of de losse elf jumbo lipsticks zeker aan.

Liefs, Steffi