Op oudejaarsdag was make-up niet mijn beste vriend. Een uitgebreide video is het daarom helaas niet geworden, maar de ooglook wilde ik jullie toch niet onthouden. Een artikel met maar liefst één foto it is, want blijkbaar spelen mijn camera en mijn make-up onder een hoedje en keerden ze zich beiden tegen me, haha!

Soms wil het gewoon even niet werken zoals ik het voor ogen heb en dat is dan ook de reden dat ik mijn camera maar op stop heb gezet. Ik weet dan toch wel al dat het geen leuke video gaat worden, want mijn standaard blik is schijnbaar al chagrijnig, laat staan hoe ik kijk als ik echt chagrijnig ben, haha! Waarschijnlijk komt het gewoon door de tentamen drukte. Voor een perfecte look moet je gewoon de tijd nemen en als ik bij voorbaat al denk ‘ik moet dit snel doen, want ik wil ook dit en dit en dit doen’, dan is het eigenlijk al een hopeloze zaak.
Gelukkig wist ik er uiteindelijk nog wel een fatsoenlijke ooglook uit te persen, maar met de rest van de look was ik gewoon niet zo tevreden. En dat was op de foto’s te zien, moet ik zeggen, haha! Die bitch faces heb ik jullie maar bespaard, voor jullie eigen bestwil.

IMG_7538b

Voor deze cateye trok ik verschillende producten uit de kast. Sommige producten lagen nog bovenop van het reviewen, maar anderen moesten van ver komen, zoals het Make-up Studio Eyeshadow Limiere Duo in Bronzing Champagne. Ik denk dat ik dat product in de anderhalf jaar na deze video niet meer gebruikt heb.

Na het aanbrengen van een plakbandje voor de perfecte cateye bracht ik een laagje Urban Decay Primer Potion aan, zodat mijn ooglook gedurende de hele avond perfect zou blijven zitten. Vooral doordat de eyeliner doorloopt tot in een puntje bij de binnenste ooghoek is dit erg belangrijk. Bij mijn oog is dit sowieso nog al een uitdaging. De huid daar is niet super glad en mijn ogen tranen snel als ik daar eyeliner aanbreng, dus primer is een must!
Vervolgens pakte ik het Smoked Palette erbij, ook van Urban Decay, en bracht ik de huidkleur Freestyle aan op mijn bewegend ooglid en de highlighter Kinky op mijn wenkbrauw bot en in de binnenste ooghoek. Om mijn crease wat meer dimensie te geven pakte ik het 15 color eyeshadow palette (review) van SammyDress erbij. Dit palette heeft niet super veel pigment, maar dat was juist perfect voor deze ooglook: lekker veel blenden, verschillende kleuren en laagjes aanbrengen. Als eerste gebruikte ik mijn favoriete kleur uit het palette: de peach tint (rij 1 kolom 2). Deze tint is perfect als overgangskleur voor je donkere crease kleuren in de highlighter op het wenkbrauw bot. Met ronddraaiende bewegingen bracht ik de kleur met een blending brush royaal aan in en net boven de crease. Vervolgens bracht ik steeds iets geconcentreerder in de crease en de outer v de kleuren aan in rij 1, kolom 4, rij 2, kolom 2 en rij 3, kolom 4. Met een kleine potloodkwast bracht ik ook nog een iniminie beetje van de kleur Backdoor aan uit het Smoked palette in de outer v. Zo creëerde ik een mooie diepte. Maar niet te extreem, want het gaat natuurlijk om de eyeliner.

Nu de basis van de ooglook klaar was pakte ik het oogschaduw duo in Bronzing Champagne erbij en ging ik aan de slag met een schuin afgesneden eyeliner kwastje van de HEMA. Ik zette een extreme winged liner. Om de gebakken oogschaduw intenser te maken maakte ik met kwastje een beetje vochtig met oogdruppels. Hiervoor kun je ook fixing spray, mixing medium of eventueel water gebruiken.
Met een schoon kwastje en de champagne kleur uit het duo bracht ik ook wat oogschaduw aan langs de onderste wimper rand. Dit geeft een subtiel glittertje.
Vervolgens trek gedeeltelijk ik over de bronskleurige liner heen een normale zwarte eyeliner aan. Ik gebruik hiervoor een eyeliner stift (voor deze look gebruikte ik deze), want die werken het fijnst als je scherpe puntjes wilt hebben, zoals bij een wing of het spitse puntje in de binnenste ooghoek. Dat mini puntje is eventjes oefenen, het is niet gek als dat de eerste keer niet helemaal perfect gaat, want je hebt nou eenmaal gebrek aan ruimte daar in de binnenste ooghoek. Ook trek ik de liner langs mijn onderste wimper rand, tot ongeveer in het midden. Dat doe ik eigenlijk nooit, maar bij deze look past het wel. Om het zwarte lijntje onder mijn oog door te laten lopen naar de binnenste ooghoek breng ik een zwart potlood aan op mijn waterlijn en op mijn tightline (bovenste waterlijn). Hiervoor gebruik ik Urban Decay Perversion eyeliner. Het best kun je er eentje gebruiken waarvan je weet dat ‘ie niet uit loopt, of in ieder geval zo min mogelijk.

Om de zwarte lijn onder mijn oog wat te vervagen en een smokey effect te geven pak ik een potlood kwast en ga ik over de buitenste rand met de peach kleur uit het budget palette dat ik eerder ook al gebruikte. Vervolgens zet ik met een flat liner brush heel dicht langs de wimper rand wat zwarte oogschaduw aan om de liner te setten. Dan kom ik weer aanzetten met mijn peach kleur en blend ik de zwarte oogschaduw wat naar beneden.

Als finishing touch bracht ik mascara aan, Yves Rocher Sexy Pulp, en een setje nep wimpers van BornPrettyStore (die uit de blauwe verpakking in deze review). Wenkbrauwen in model, een beetje bijtekenen en klaar is je bronskleurige cateye.

Liefs, Steffi

PS. Zien jullie wat anders is aan deze foto? Rara, wat is het?