Hallo, leest iemand dit nog? Zo niet, eigen schuld, dikke bult natuurlijk: ik heb veel te lang niets van me laten horen. Ik leef nog en mijn blog gelukkig ook, maar in verband met de tentamens is het bloggen er een beetje bij ingeschoten. De videobeelden van mijn christmas eve make-up stonden al een tijdje te wachten om ge-edit te worden, dus daar ben ik maar meteen aan begonnen na mijn laatste tentamen!

Filmen en fotograferen in goed licht blijft een struggle, vooral tijdens de wintermaanden. Het licht mist een bepaalde warmte en is te blauw en grauwig. Wat foto’s betreft kun je nog wel het een en ander recht trekken tijdens het nabewerken, maar in video’s volgens mij niet. Tot nu toe bekeek ik het maar van de positieve kant: ‘het komt mijn ogen ten goede!’, maar mijn huid helaas niet, want deze krijgt een beetje een dode uitstraling. (check bijvoorbeeld deze post)
Tijdens het filmen van deze look dacht ik op tijd te zijn begonnen om klaar te zijn voor dat het donkerder zou worden, maar ik had het mis. Gedurende de video worden de beelden dan ook langzaamaan wat donkerder, maar af en toe werk ik dan mijn camera instellingen weer bij zodat ik er weer een kwartiertje tegenaan kon. Maar eerlijk is eerlijk, eigenlijk schiet dat ook gewoon niet op. Daarom ben ik super blij om te laten weten dat ik als kerstcadeau een ringlight (Falcon Eyes DVR-300DVC LED) cadeau heb gekregen! Ik heb nog niet echt de kans gekregen om ‘m perfect uit te testen in verband met de drukte, maar als het goed is zou deze tool ervoor moeten zorgen dat mijn video’s vanaf nu in principe perfect belicht zijn. De ringlight bevat 300 led lampjes waarbij ik via draaiknopjes de warmte van het licht kan verstellen, van heel koel licht tot warm, geel licht. Het is waarschijnlijk even puzzelen om de juiste balans te krijgen tussen wit en geel licht en natuurlijk is dat elke keer weer anders want het hangt ook af van het natuurlijke licht waar je in werkt, maar het zijn slechts twee knopjes: hoe moeilijk kan het zijn?! Ik ben in ieder geval benieuwd.

Het is natuurlijk nogal laat voor een kerst look nu het al weer bijna februari is, maar gelukkig is deze look hartstikke universeel en kan ‘ie bij elke gelegenheid gedragen worden, dus ik denk dat jullie er nog wel wat aan hebben. Vergeet de video niet in HD af te spelen!

Kun je de video niet zien? Bekijk ‘m dan hier. Wil je je abonneren op mijn YouTube kanaal? Dan zou ik dat super cool vinden en dan kan dat hier.

IMG_7515b IMG_7508b IMG_7506b IMG_7500b IMG_7485b

De volgende post zal komende maandag ochtend online komen en dat zal natuurlijk de Squared My Life van januari zijn. Tot dan!

Liefs, Steffi