Van een palette met nude oogschaduw tinten naar een palette gevuld met huidkleurige concealers, een roze en mintkleur en een highlighter met shimmers. Ik testte het SammyDress.com palette tijdens een ‘clown contour‘; de statement make-up hype van nu. 

IMG_7206

IMG_7229

het palette voelt goedkoop aan, het plastic is van veel mindere kwaliteit dan het plastic waar het oogschaduw palette van was gemaakt dat ik vorige keer reviewde (klik). Maar, even een reality check; het palette is ook goedkoop. Nog goedkoper dan het oogschaduw palette, slechts €4,33 betaal je ervoor.

IMG_7204

Het palette bevat veel verschillende huidkleuren, zowel heel licht als super donker, koel en warm. Een mooie afwisseling en wanneer je een beetje een gemiddelde huidskleur hebt zul je perfect kunnen shapen, want je hebt zowel lichtere kleuren om je gezicht op te lichten, je eigen kleur voor oneffenheden en een donkere tint om te shapen. Daarnaast zit er ook nog een koele highlight in met zilvere shimmers, een gele ‘banana‘ kleur, een koele lila/roze tint (verheldert en kan worden gebruikt over blauwe plakken, aders etc.) en een mint kleur, wat roodheid neutraliseert.

Dit palette was helemaal compleet geweest als er nog een warme highlighter in zou zitten en een blush kleur, maar goed, dit palette is al erg veelzijdig, dus we mogen niet klagen.

PicMonkey Collage1

De concealers werken prima. Ze zijn niet zo zacht als boter, maar wel creamy. Met je vinger of een kwast warm je het product op waarna je het product op je gezicht kunt aanbrengen. Zoals je ziet geven alle concealers prima kleur af. Daar valt niets over te zeggen.

IMG_7214

Zoals je op de foto’s hieronder kunt zien werkt de lila concealer inderdaad verhelderend, mijn oogopslag is al een stuk frisser! Vooral wanneer de huid rondom je ogen erg dun is en je blauwe adertjes kunt zien is dit product erg geschikt. Zelf heb ik dat niet zo, waardoor de kleur wellicht iets te lila is, vandaar dat ik er nog een huidkleurige concealer overheen aan heb gebracht op de laatste foto.

PicMonkey Collage

Ik heb een nieuwe bril, maar ik moet een keer terug om ‘m perfect te laten afstellen op mijn gezicht, hij steunt nu te veel op mijn rechter neushelft en daardoor ontstaat daar een rood plekje. Een perfect proefkonijn voor de mint kleurige concealer! En ook deze doet wat hij beloofd, namelijk roodheid neutraliseren.  Wel heb ik het product iets te ver langs de rode plek aangebracht, let daar mee op, want op de niet-rode-huid slaat de concealer natuurlijk gewoon blauwig uit. Een andere optie is huidkleurige concealer eroverheen aanbrengen. Zorg er dan wel voor dat je dept in plaats van veegt, want anders smeer je de blauwe tint van de rode plek af.

PicMonkey Collage2

Kennen jullie clown contouring? Het idee is om met creamy producten een tekening op je gezicht te maken en je kunt daar zo ver in gaan als je zelf wilt, op internet zijn echt kunstwerkjes verschenen. Het doel erachter is gewoon spelen en plezier hebben met make-up. Als je enigszins de standaard ‘regels’ van het contouren aanhoudt en je blendt daarna alsof je leven er vanaf hangt, dan heb je een perfecte basis. Dit is overduidelijk een die-hard vorm van contouring en je gebruikt veel product, dus natuurlijk is het niet te noemen en daarom is het waarschijnlijk ook niet geschikt voor iedere dag. Het is wel de perfecte manier om meteen een flink aantal kleuren concealer uit het palette te testen, dus ik waagde me aan mijn eerste clown contouring. De video van deze clown contouring en look komt over twee weken online, volgende week kunnen jullie namelijk nog een andere review verwachten.

clown contouring

IMG_7330b

Een ding is zeker: de crème producten blenden prima in de huid, dus de structuur van de crèmes is niet stroef.  Ondanks de gekke manier van aanbrengen heb ik geen vlekken of strepen op mijn gezicht en ook de donkere shape kleuren kan ik prima gebruiken, ook al is mijn eigen huidskleur natuurlijk een stuk lichter.

IMG_7221 IMG_7205

15 Colors Concealer/Contour Palette – van €9,90 voor €4,33

Klik hier voor meer Beauty & Care producten van SammyDress.com. Bezorging is GRATIS en wereldwijd. Je hoeft niet eens voor een minimum bedrag aankopen te doen! De verzending is wat aan de trage kant (1 tot 4 weken), maar de producten moeten dan ook van ver komen. De make-up producten worden verpakt en verzonden in een bubbeltjesplastic envelop, waardoor je fragiele oogschaduws, blushes of andere poederproducten zo goed mogelijk beschermd worden tegen breken.

sammydress

De kwaliteit van het plastic is wellicht niet om over naar huis te schrijven, maar ik heb niets aan te merken op de inhoud. Een prima palette, veelzijdig en de prijs/kwaliteit is super. Voor nog geen 5 euro heb je alle tinten die je je maar kunt wensen. De vraag blijft natuurlijk wel of je ze allemaal zult gebruiken en die kun je het beste zelf beantwoorden. Praat ik over shapen en vraag je je af of ik misschien niet ‘schapen’ bedoel (sorry, nu ga ik denk ik echt te ver), dan is het wellicht nuttiger om gewoon één concealer te kopen in precies jouw huidskleur. Vind je het wel leuk om je gezicht meer structuur te geven door te werken met verschillende huidtinten, corrigerende kleuren en een highlighter, dan kan ik je dit palette van harte aanbevelen.

Liefs, Steffi

* Dit product is mij opgestuurd ter review.
Mijn mening is, zoals altijd, die van mezelf. Twijfel je aan mijn oprechtheid, lees dan mijn disclaimer.