Vandaag review ik een volwaardig, nude oogschaduw palette (klik hier) van SammyDress.com. Ik ben een sucker voor matte oogschaduws en al helemaal wanneer het aardetinten zijn, dus mijn handen begonnen te jeuken toen ik het pakketje binnen kreeg. 

Een volwaardig, nude oogschaduw palette? Jep, dit noem ik nu echt nude. Don’t get me wrong, I love my self some Urban Decay naked eyeshadows, maar echt nude zou ik ze niet noemen. Dit palette, echter, heeft alle kenmerken die ik zou plaatsen onder het kopje nude; het zijn totaal matte, aardetinten. Als ik ernaar kijk denk ik aan zand, woestijn en klei. Oh, en herfstblaadjes! Gewoon puur natuur nude.
Een heel bekend en populair palette onder visagisten is bijvoorbeeld het Viséart Eyeshadow Palette Basic 01, maar daar zit dan ook meteen een prijskaartje aan van zo’n zeventig eurootjes. Daar worden we helaas wat minder blij van, dus gelukkig kost het palette dat ik vandaag ga reviewen slechts een fractie van die prijs, namelijk €6.50.

IMG_7110IMG_7086

Natuurlijk is zo’n platte als dit geschikt voor iedereen, maar ik vind het echt passen bij een zakenvrouw. Een palette dat ik er dagelijks bij zou pakken wanneer ik later bij een groot consultancy bedrijf werk. En dat bedoel ik niet op een verkeerde, saaie manier, nee juist sophisticated en als een vrouw met klasse. (Zo zie ik mezelf later graag :p)

IMG_7087

Het palette is van stevig, glanzend zwart plastic, niet speciaal fancy, gewoon prima. Het doosje sluit stevig en heeft een grote spiegel in het deksel. De oogschaduwpans hebben ongeveer de grootte van een 2 euro muntstuk en in het palette zit ook een dubbelzijdige spons applicator. Echt kwasten zijn natuurlijk altijd beter en fatsoenlijk blenden kun je er niet mee, maar het werkt prima om oogschaduw aan te brengen in de binnenste ooghoek, op het bewegend ooglid of op het wenkbrauw bot.

IMG_7097

IMG_7088b

Het palette bestaat uit vijftien kleurtjes en is compleet matte, op één subtiel shimmertje na die me pas opviel tijdens het swatchen (5e kleur, rij 2). Door de peper-en-zout-kleurenrange zullen verschillende oogschaduw kleurtje ook dienstdoen als wenkbrauwpoeder voor blondines en brunettes. De tint in het midden van het palette doet me denken aan ‘Bitten’, een van de oogschaduws op mijn Make-up Geek Wishlist. De kleuren komen helaas niet tot de volle 100% tot hun recht op de foto, ondanks dat ik wat heb gespeeld met kleurbalans heeft het grauwe weer de kleuren wat minder intens doen lijken.

PicMonkey Collage2b

Is dit killer pigment? Nee, absoluut niet. Al is het nou ook weer niet heel dramatisch. Aangezien dit een echt nude palette is komt het er wel mee weg, maar wanneer dit felle kleurtjes zouden zijn was dit zeker niet voldoende geweest. Wellicht kost het wat meer moeite, maar je kunt hier zeker wel een fatsoenlijke neutrale oog look mee maken, al helemaal als je een gekleurde basis zou aanbrengen. Ik denk dat je met de twee kleuren linksboven, de twee kleuren rechtsonder en de middelste rode kleur in combinatie met een zwart oogpotlood een mooie, zwoele smokey eye kunt maken die net even een tikkeltje anders is dan anders, door de rode tint. Wellicht dat ik dat eens probeer in een Get Ready With Me video.

De zwart valt me het meest tegen, jammer. De wit doet het overigens best goed, voor een spierwitte oogschaduw. Helaas is dit de enige highlighter uit het palette, de kleur daarnaast is al te donker. Persoonlijk houd ik altijd erg van een off-white highlight.

Het palette heeft een prima balans qua warme (oranje, karamel, rode) en koele (taupe, grijze, bruine) tinten. Persoonlijk houd ik erg veel van warme aardetinten, vandaar dat ik deze ook heb gebruikt voor een look.

IMG_7091

IMG_7088c

De matte wit gebruikte ik als highlight onder de wenkbrauw en in de binnenste ooghoek. De lichte peach tint bracht ik royaal aan in de crease als transition color voor de donkerdere tinten. Daarvoor is dat echt de perfecte kleur en het zorgt ervoor dat je donkerdere oogschaduws veel mooier kunt blenden.
De kleur daaronder bracht ik iets meer geconcentreerd aan in de crease.
De lichtste kleur uit de onderste rij mixte ik met de kleur daarnaast en bracht ik met een plat kwastje aan langs mijn onderste wimper rand. Dit blendde ik met de peach kleur voor een smokey effect.
De donkerbruine kleur bracht ik ik aan in de outer v en met de zwarte oogschaduw trok ik een lijntje langs mijn wimper rand. Deze liet ik een beetje in een wing naar boven uitlopen, want dat geeft de ogen een lift.

IMG_7193

Meh, helaas komt ook de ooglook niet over op de foto zoals in het echt. De foto hierboven was nog de beste optie uit honderd (waarom mislukken mijn foto’s altijd? Grr!). Vooral op de full face foto hieronder lijken de kleuren weg te vallen, maar in het echt geven ze toch zeker wel meer diepte en is het een prima everyday look. Misschien voor sommige mensen zelfs al te donker! Voor mij natuurlijk niet, hoe intenser, hoe meer pigment, des te beter.. Maar een lichtere look kun je er ook zeker mee maken hoor, maar dan was ‘ie helemaal weggevallen op de foto.

IMG_7163Voor super zwoele, donkere smokey eyes zul je, zoals ik eerder al zei, wel echt een donker oogpotloodje als basis moeten aanbrengen. Ik heb de look waar ik het hierboven over had ook maar meteen even gemaakt, zodat jullie ook een beeld hebben van een smokey eye met dit palette. Alle oogschaduws die ik heb gebruikt komen uit dit palette. Daarnaast heb ik enkel een donkerpaars oogpotloodje van Sephora als basis op het bewegend ooglid aangebracht. Door de bordeaux tint over het paarse potloodje aan te brengen wordt de kleur wat meer aubergine, erg mooi en ook wat minder ‘eng’, omdat veel mensen bang zijn om met rood huil ogen te creëren. Met een donkere lipstick erbij is dit echt een vamp look. Zoals ik al zei, wellicht dat ik hier nog eens een video van maak.

IMG_7278b

De textuur van de oogschaduws is enigszins kruimelig, iets dat vaak voor komt bij matte oogschaduwen. Echter heb ik eigenlijk niet echt last gehad van fallout tijdens het aanbrengen van de ooglook. En ondanks dat je palette wat viezig wordt na gebruik valt er prima mee te werken.
Creasen doen de oogschaduws niet, maar de kleurintensiteit vervaagt wel gedurende de dag. Ik raad je daarom zeker aan om een oogschaduw basis aan te brengen voor gebruik.

IMG_7113 IMG_7118

15 Colors Eyeshadow Palette with Mirror (8815#) – van €14.86 voor €6.50

SammyDress.com bezorgt wereldwijd en GRATIS pakketjes, je hoeft niet eens voor een minimum bedrag aankopen te doen! De verzending is wat aan de trage kant (1 tot 4 weken), maar de producten moeten dan ook van ver komen. De make-up producten worden verpakt en verzonden in een bubbeltjesplastic envelop, waardoor je fragiele oogschaduws, blushes of andere poederproducten zo goed mogelijk beschermd worden tegen breken.

sammydress

Oké. Al met al ben ik niet laaiend enthousiast, maar ook niet heel teleurgesteld. Ik ben, heel toepasselijk, neutraal.
Dit is wel echt een palette waardoor ik schreeuwend van vreugde door het huis zou rennen wanneer het pigment wel top was geweest. Ik weet het niet, ik blijf maar naar het palette kijken tijdens het schrijven van deze review. De kleuren zijn gewoon zo mooi in de pannetjes. Het lijkt eetbaar, het lijkt op een zuiverend kleimasker en op zacht zand waar ik gewoon doorheen moet rollen als ik een hond zou zijn. (That’s just me?) Helaas mocht het niet zo zijn, dus misschien ben ik stiekem toch wel een beetje teleurgesteld, maar voor de prijs zijn die verwachtingen wellicht ook wel te hoog.

Oh, en ik wil jullie niet op ideeën brengen, maar toen ik dit oogschaduw palette uitzocht op de website van SammyDress.com viel mijn oog ook op de kledingafdeling, ze hebben echt hele leuke items voor een zeer schappelijke prijs.

Liefs, Steffi

* Dit product is mij opgestuurd ter review.
Mijn mening is, zoals altijd, die van mezelf. Twijfel je aan mijn oprechtheid, lees dan mijn disclaimer.