Schminken en grimeren is op zichzelf al leuk, maar het wordt nog veel leuker wanneer je protheses kunt gebruiken in je werk. Protheses kun je kant en klaar kopen, maar zelf maken met vloeibare latex is ook een optie. Zo kun je je prothese precies maken zoals je zelf wilt en het scheel ook nog eens een hoop geld. 

De protheses maak je zelf door een mal te gebruiken. Ook deze maken we gewoon helemaal zelf, met goedkope, aan de lucht drogende kinderklei! De mal kun je bewaren en je kunt met vloeibare latex dan zoveel protheses maken als je zelf wilt.
Veel mensen hergebruiken protheses omdat ze erg duur zijn, maar dit is niet hygiënisch. Vloeibare latex is op zichzelf niet zo duur (met een flesje van 100 ml kun je een flinke tijd doen), dus is het niet zo’n probleem om je prothese na gebruik in de prullenbak te gooien en voor de volgende keer gewoon een nieuwe te maken. Zo werk je goedkoop en schoon. Het kost wel wat tijd, maar het is erg leuk om te doen!

Door in de video op het tandwieltje rechts onderin te klikken kun je de video in HD kwaliteit bekijken.

Kun je de video niet zien? Klik dan hier. Ik zou het super vinden als je je zou abonneren op mijn YouTube kanaal.

Creall – Do & Dry luchtdrogend boetseermiddel – Action – €1,35 voor 500 gram
Grimas – Latex Rubber Milk
Grimas – Transparent Powder*
Grimas – Mastix (voor het aanbrengen van de prothese op de huid)

Voor mijn schminkopdracht van vanmiddag maakte ik mallen van twee soorten hoorntjes; die ik als voorbeeld gebruik in deze video en een kleinere variant, Starwars Darth Maul hoorntjes. Maar je kunt natuurlijk maken wat je wilt, laat je fantasie in de vrije loop! Wellicht is het voor sommige mallen makkelijker als je een nep hoofd hebt (bijvoorbeeld voor een neus), want dan zal de prothese altijd goed op een gezicht passen. Met klei alleen kan het ook, maar dan zul je wel een goede inschatting moeten maken van hoe groot de neus en wat voor vorm de basis heeft, vooral bij de delen waar de prothese op je gezicht bevestigd zou moeten worden. Dan heb je echt klei skills nodig, haha. Succes!

Liefs, Steffi

* Dit product heb ik ontvangen om te gebruiken in mijn grime en schmink video’s.
Mijn mening is, zoals altijd, die van mezelf. Twijfel je aan mijn oprechtheid, lees dan mijn disclaimer.