Ik had moeten weten dat ik jullie harten kon veroveren met een unicorn facepaint, want wie houdt er nou niet van eenhoorns! Op social media postte ik een foto van een testversie op mijn arm en kreeg zoveel reacties dat ik besloot zo snel mogelijk een foto tutorial voor jullie te maken. Dit keer inclusief glitters, voor echte unicorn prinsesjes!

IMG_9434

 Mijn eerste geschminkte eenhoorn ever. De uitlijning kan wat netter, maar de verhoudingen zijn goed.

Ik gebruikte de volgende producten voor deze facepaint:

product1

 Van links naar rechts: voor zwart (outlining), voor goud (de hoorn), voor paars (haren en hartjes),
voor wit (het hoofd van de eenhoorn), voor de regenboog.
Alle kwasten zijn van Xenos of Action. Prima, maar met speciale schminkpenselen kun je natuurlijk netter werken.

product3

Grimas Water Make-up Pure wit (001), zwart (101), paars (603),
Water Make-up Pearl goud (702), Eulenspiegel Split Cake* (Rainbow Dream).

product2

Gouden en paarse body glitter van Xenos en NYX Glitter Mania Crystal (review).
Aanbrengen met huidlijm (Grimas Mastix), glitter tattoo lijm of Two Way gel (Make-up Studio).

Voor extra duidelijkheid zal ik onder elke foto collage even toelichten wat ik heb precies heb gedaan. Voor ik met schmink op waterbasis aan de slag ging bracht ik een klein laagje foundation en poeder aan op mijn huid, zodat de kleuren (vooral paars, groen en geel zijn killing) minder snel mijn huid zullen stainen. Oh, en als je op een foto klikt opent ‘ie groter, waardoor je alles duidelijker kunt zien.

PicMonkey Collage1

Deel 1 – De basis van de eenhoorn
Teken een schuine ovaal op je wang (lees: het liefst nog iets meer ovaal dan op de foto, voor mij was het inschatten van verhoudingen een beetje lastig aangezien ik het vanaf de zijkant en niet van voor kon bekijken, daardoor was mijn basis te rond). Vervolgens teken je een bek aan de zijkant en een oortje bovenop het hoofd. De nek creeer je makkelijk door de letter ‘s’ aan te brengen vanaf het oor. Doe dit een paar keer om de nek wat dikker te maken.

PicMonkey Collage2

Deel 2 – Eenhoorn details
Nu werken we aan het haar en de hoorn. Teken als eerst een hoorn, voor het oor en schuin naar boven, met gouden schmink. Vervolgens trek je eerst drie kleine plukjes haar voor het oor. Krul ze richting het oor, alsof er wind van achteren komt. Vervolgens teken je de rest van het haar vanuit de achterkant van het oor. Ook dit doe je met ‘s’ vormen, maar je kunt het haar natuurlijk zo stijl of krullend maken als je zelf wilt. Zorg ervoor dat je de basis van de hals bedekt met haarlokken.

PicMonkey Collage3

Deel 3 – Uitlijnen en details
Om de eenhoorn wat meer vorm te geven moeten we de randen definiëren,uitlijnen, met zwart. Trek als eerst een rechte streep langs de achterkant van de hoorn. Vervolgens trek je krullende boogjes van de voorkant van de hoorn naar de achterkant. Doe dit van de punt van de hoorn tot de basis van de hoorn. Op deze manier zal het lijken alsof de hoorn spiraalvormig is. Trek vervolgens een lijntje langs het oortje met een klein driehoekje erin. Nu omlijn je het voorhoofd en de bek. Trek ook een lijntje schuin omhoog zodat je eenhoorn lacht. Trek vervolgens de onderkant van de bek mee en de hals. Maak de neus af met een klein ‘flikje’, als neusgat. Voor het oogje start je met een boogje, nu lijkt het net alsof de eenhoorn zijn oog gesloten heeft. Let op, het is belangrijk dat je het oogje niet recht, maar een beetje schuin zet, dat geeft een mooier effect. Trek nu nog zo’n boogje, maar dan andersom. Zorg ervoor dat het een ovaaltje wordt, geen cateye, want dan kijkt de eenhoorn boos en dat is natuurlijk niet schattig. Voor extra cuteness teken je een paar kleine wimpertjes boven en onder, aan het uiteinde van het oogje. Nu ziet je eenhoorn er nog een beetje demon achtig uit, dat komt omdat ‘ie natuurlijk nog een iris mist. Teken deze erin, maar laat een klein puntje erin wit, dat is de pupil. Als laatste definiëren we het haar. Eerst de plukjes voor het oortje, daarna de grote lokken haar achter het oortje. Je kunt zelf een beetje experimenteren of je het mooier vindt om meer zwart te gebruiken of minder, maar persoonlijk vind ik het niet mooi als al het haar helemaal uitgelijnd is met zwart.

PicMonkey Collage4

Deel 4 – Regenboog en extra’s
En dan nu de regenboog met extra’s. Ik heb de regenboog eenvoudig gecreëerd met behulp van een splitcake. Dit werkt easy peasy, in één strook heb je al een perfecte regenboog met overlopende kleuren. Je kunt dit effect ook creëren zonder splitcake. In dat geval pak je alsnog een grote kwast (zo breed als de regenboog) en smeer je met kleinere kwastjes de kleuren schmink naast elkaar op de grotere kwast. De grote kwast zal ervoor zorgen dat deze kleuren automatisch mooi in elkaar over zullen lopen. Dit gebruikt echter wel meer product en meer kwasten, dan wanneer je een splitcake zou gebruiken. Ik breng de regenboog aan vanaf mijn wenkbrauw, over mijn voorhoofd, langs mijn slaap tot aan mijn wang. Het uiteinde maak ik netjes door er een hartje overheen te schminken. En daaroverheen weer een kleiner hartje. Vervolgens pak ik mijn kwast met goud er weer bij en trek ik wat ‘regendruppels’ vanuit het punt waar de twee hartjes elkaar raken. Grote in het midden en steeds kleiner naar buiten. Dikker aan de onderkant en dunner aan de bovenkant, net zoals regendruppels. Nu we toch met goud bezig zijn kun je wat starbursts aanbrengen, alsof de eenhoorn zijn hoorn gebruikt voor wat magie. Dit doe je door gewoon twee streepjes door elkaar te zetten, of vier, je kunt dit afwisselen. In principe zijn dit versimpelde sterretjes. Wissel ook af in grootte van de starbursts.

PicMonkey Collage5

Deel 5 – Glitter finishing touch
Glitter kan natuurlijk niet ontbreken! Wat gouden glitter op de teardrops en de starbursts en paarse glitter op het kleine hartje en de haarlokken. Ook heb ik wat crystal glitter aangebracht op het begin van de regenboog (bij mijn wenkbrauw), deze glitter is niet heel opvallend, maar heeft super veel verschillende kleurtjes in het goede licht, very pretty!

PicMonkey Collage EIND

Dit is toch de perfecte facepaint voor kleine meisjes, in plaats van de standaard prinses? Super cute! En wat zeg ik, kleine meisjes? Ook voor grote meisjes natuurlijk, en jongens, waarom niet?!

De eenhoorn viel nog best tegen om op mijn eigen hoofd te schminken. Ik kan natuurlijk niet van voren kijken, alleen maar schuin. Hierdoor is het wat moeilijker om diepte in te schatten. Mijn eenhoorn had bijvoorbeeld wat meer uitgerekt mogen zijn. Ik ging in het begin namelijk al de fout in door het hoofd niet ovaal genoeg te maken, mijn hoofd was te rond, bummer.. Ook hoe dichter bij mijn oor ik kwam, hoe irritanter het werd. Vandaar dat ik de haren op de eerste foto in dit artikel, mijn eerste poging, mooier vind dan mijn tweede poging. Op mijn arm was het een stuk makkelijker, je kunt dus altijd iemand vragen om je te helpen met dit onderdeel.

Zijn jullie benieuwd naar nog meer ‘simpele’ schmink creaties? Ik wel!

Liefs, Steffi

* Vermijd Eulenspiegel Split Cakes rondom de ogen en slijmvliezen. gebruiken op eigen risico.