Laten we de ‘herstart’ van Beauty Square beginnen met een outfit post. Een pakketje van de budget, dames kleding webshop CHICUU lag namelijk al een tijd te wachten. Maar: beter laat dan nooit!

Naast het feit dat ik het druk had zat ook het weer niet altijd mee en moest ik natuurlijk iemand weten te strikken wie foto’s van mij wilde maken. Poging #1 mislukte finaal toen na slechts één foto de lucht volledig dicht trok en de wolken hun sluizen openden. Mweh! Gelukkig stelde poging #2 ons niet teleur.

CHICUU heeft een mooie website waar je uren op rond kan snuffelen. Naast verschillende stijlen dameskleding verkopen ze ook accessoires, sieraden, schoenen en zelfs beauty producten. Alles is duidelijk gecategoriseerd en je kunt allerlei zoekopties ingeven. Zelf vind ik dit altijd echt een grote plus. Vooral bij grote webshops, anders zie je door de bomen het bos niet meer. Naar mijn mening is efficiënt zoeken key voor een fijne shop ervaring!

IMG_8848b

IMG_8840b2

Dit jurkje heeft in de webshop de naam ‘Chic Mesh Lace Splice Backless Sleeveless Skater Little Black Dress’. Jep. Je hoort het goed: jurkje. Voor mij gaat dat woord helaas niet op. Ik weet niet of het ligt aan mijn lengte (of de lengte van de gemiddelde Nederlandse vrouw), maar dit is echt geen jurkje te noemen, want het kledingstuk is natuurlijk veel te kort! Vandaar dat ik het draag als een soort van tuniekje.
CHICUU is een Chinese webshop, dus ik ben bang dat deze ‘fout’ niet aan het jurkje zelf ligt, maar puur aan het feit dat vrouwen aan die kant van de wereld gewoon een stuk minder lang zijn. Wel handig om te weten dus, wanneer je van plan bent om een (relatief kort) jurkje aan te schaffen. Met een kort broekje of een playsuit zit je een stuk safer. Let ook op met lange broeken, jumpsuits en maxi dresses. Als je denkt dat het er raar uitziet als het korter is dan de bedoeling, dan zou ik persoonlijk zelf de gok niet wagen.

IMG_8862IMG_8855

Op deze foto kun je goed zien dat de rug vrij open is. Dit vind ik erg mooi! Wel moet je erop letten dat je door het kant je BH band zult zien zitten. Opzich is dit niet zo’n heel groot issue zolang ‘ie zwart is, maar je kunt het ook oplossen door een BH te dragen die een doorschijnende plastic band heeft aan de achterkant, in plaats van stof (zoals ik op de foto, als je goed kijkt). Een andere optie is je BH juist laten opvallen, zoals bijvoorbeeld met deze DIY. Als je dit doet met elastiek in dezelfde knalkleur als je lipstick dan is dat echt een leuk accent, zonder dat je die lelijke BH band ziet zitten.

IMG_8876

IMG_8878 IMG_8853b

Ik koos ervoor om de outfit geheel zwart te houden. Niet al te veel poespas, zodat het kant van het jurkje het meest op zou vallen. Wel droeg ik een knal roze liquid lipstick van Bourjois (Rouge Edition Velvet in 05. Olé flamingo). Deze lipkleur geeft me altijd een instant summer vibe en steekt heel mooi af tegen de totaal zwarte outfit!

IMG_8830 IMG_8888 IMG_8880

IMG_8871

Tijdens de opheffingsuitverkoop van INVITO kocht ik deze sleehakken van Steve Madden. Ik had al vaker schoenen geprobeerd van dit merk, maar met mijn vorm voeten (een vrij grote maat met een hoge wreef, maar heel smal en fijntjes) kon ik daar nooit slagen. Toen ik deze joekels paste en ze ook nog eens lekker liepen twijfelde ik geen seconde. Sleehakken zijn ook gewoon super chill in de zomer. Veel fijner dan normale hakken. Eerst deed ik alleen de enkelbandjes veel te strak, waardoor ik echt verschrikkelijke blaren kreeg. Nu niet meer, gelukkig!

IMG_8870

IMG_8893

IMG_8898b

IMG_8899

Maar deze outfit is ook tof en een stukje meer casual met simpele witte gympen eronder!

IMG_8903IMG_8907

Betalen kan met PayPal en Credit Card. Wat verzendkosten betreft moet je even opletten met wat je in je virtuele winkelmandje mikt. Wanneer er bij een product in het groen ‘free shipping’ staat wordt het gratis over de hele wereld (en dus ook naar NL) verzonden. Voor artikelen waar dit niet bij is worden wel kosten in rekening gebracht. Handig is dat je tijdens het winkelen ‘free shipping’ kan aanvinken, zodat je niet per ongeluk in verleiding wordt gebracht om toch kleding te kopen waar je uiteindelijk verzendkosten voor moet betalen, mocht je dat niet willen.
Handig is dat voor bestellingen van meer dan dertig dollar er standaard een track en trace aan je pakketje gebonden is. Zo kun je altijd even kijken wat de status is. Wel zo fijn, aangezien je pakketje best een reis af zal moeten leggen richting Nederland.
Mijn pakketje kwam binnen een week aan, maar het kan zijn dat ik geluk had en dat de boottocht / vlucht precies aansloot. Het kan dus ook langer duren. Artikelen uit de CHICUU website zijn te ruilen en retourneren binnen 30 dagen. De verzendkosten zijn dan wel voor jou. Ik heb hier zelf nog geen ervaring mee, maar ik wilde het toch even vermelden. Het is natuurlijk duidelijk dat het best wat tijd kost om zo’n pakketje terug te zenden vanuit Nederland. Ik zou dus altijd even via de customer service overleggen voor je iets retourneert.

What I’m Wearing:

Little Black Dress met kant – CHICUU (€12.67)
Zwarte broek – Esprit
Sleehakken – Steve Madden
Superstars – Adidas
Horloge – Michael Kors
Armband – Buddha to Buddha
Ring – Buddha to Buddha
Ring – Lucardi
Zonnebril (op sterkte) – Specsavers

Naast deze iets te littlelittle black dress heb ik ook deze midi maxi dress opgestuurd gekregen (klik). Hiervoor moet het alleen wel echt top weer zijn, dus deze zien jullie later deze zomer nog wel een keer op mijn site verschijnen. Gelukkig doet CHICUU niet moeilijk hierover. Ik mag zelf weten wanneer ik post, zodat ik ook de leukste foto’s kan maken. Dat ik het eerst even te druk had met afstuderen begrepen ze. Geloof me, ik heb genoeg webshops meegemaakt waarbij dit echt niet zo werkt. Binnen een week moet en zal dat artikel online staan. Ik snap wel dat het voor zo’n bedrijf een risico is, aangezien ik ook gewoon de items kan houden zonder er een post over te schrijven en simpelweg nooit meer iets van me laten horen, maar persoonlijk zou ik liever een post zien met mooie foto’s dan lelijke huiskamer foto’s omdat het regende.. Ik denk dat om deze reden ook de customer service erg behulpzaam zal zijn.

CHICUU is actief op Insta, Facebook en Twitter, maar heeft ook een eigen blog.

Liefs, Steffi