Nu ik na de kerstvakantie twee extra weken vakantie heb (doordat ik geen herkansingen heb) heb ik genoeg tijd om even tot rust te komen. Hoe ik dat het liefste doe? Op de bank of in bed.. Met een groot glas drinken, iets lekkers en een van mijn favoriete series!

Het leek me leuk om jullie eens verschillende televisie serie tips te geven. Ik kijk eigenlijk nooit echt tv (enkel ‘So You Think You Can Dance’ en soms ‘The Voice (kids)’), maar wat ik wel doe, is series kijken! Ik heb ze op mijn laptop staan en soms kijk ik dan lekker in bed, of ik sluit de pc aan op de tv zodat ik op een groot scherm kan genieten van al het kijkplezier.
Ik vind series over het algemeen leuker dan films, doordat je zoveel uren met de karakters doorbrengt heb ik het idee ze echt te leren kennen of een band met ze op te bouwen. Je voelt echt mee met de karakters en daardoor kan ik nooit wachten op de volgende aflevering!

Ik heb de ‘Recommended TV series’ opgedeeld in tweeën, dit eerste bevat tips voor serieuze series. Deel twee zal ook fantasie genres bevatten en wat meer ‘simpele’, makkelijk-weg-te-kijken-zonder-te-veel-nadenken series.

Breaking Bad
Een scheikunde leraar, Walter White, die gediagnosticeerd is met longkanker gaat in zee met een junkie om geld te verdienen voor zijn gezin, voor wanneer hij er niet meer is. Samen met zijn partner creëren zij een drug genaamd ‘Crystal Meth’, dat een groot succes blijkt te zijn. Hij wil dit alles verborgen houden voor zijn gezin en zijn schoonbroer die werk bij de DEA, the Drug Enforcement Administration.

breaking bad

Genre: drama en misdaad
Breaking Bad heeft 6 Emmy Awards gewonnen.
Deze serie is ondertussen afgelopen, dus je kunt maar liefst 5 seizoenen die-hard achter elkaar gaan kijken, daar ben je nog wel even zoet mee.
Tip: Voor alle ‘Heisenberg’ fans, er zijn op het moment mannen shirts te koop voor 10 euro bij Primark.

heisenberg

Ik heb alle 5 seizoenen van Breaking Bad al af en ik vind het echt een hele goede serie. Bryan Cranston speelt zijn rol als Walter White heel erg goed. Ondanks dat hij door zijn drang naar meer en meer geld hij compleet de verkeerd kant op gaat blijf je met hem meeleven en een bepaalde sympathie voor hem houden. De 6 Emmy Awards zijn zeker verdiend.

bb2

The Blacklist
Raymond Reddington, een topcrimineel, geeft zichzelf aan bij de FBI. In ruil voor immuniteit bied hij aan om ‘s werelds grootste criminelen (the blacklist) waarvan de FBI soms niet eens weet van hun bestaan in de boeien te slaan. Reddington geeft aan alleen samen te willen werken met Elizabeth Keen, een beginnende FBI agente.

THE BLACKLIST

Genre: drama, actie en misdaad
The Blacklist is een lopende serie, ik heb toevallig laatst de laatste aflevering gekeken en ik ben benieuwd naar de volgende. De serie wordt sinds maandag 6 januari wekelijks uitgezonden op RTL 4 om half 9 ’s avonds.

blackl

Ik ben pas begonnen met het kijken van de The Blacklist nadat ik er meerdere mensen over heb horen praten. In de vakantie ben ik er echter helemaal doorheen gegaan, want ik moet nu helaas gewoon elke keer wachten op de volgende aflevering. Zeker een goede serie en vooral James Spader als Raymond Reddington is een erg goede acteur, ik houd van zijn vaagheid, sarcasme en zijn ‘I’m not afraid of you’ houden.

black

Suits
Mike Ross is nooit afgestudeerd, maar hij is desondanks een genie met fotografisch geheugen. Op een ongemakkelijke wijze komt hij per ongelijk bij een sollicitatiegesprek van een van de beste advocaten in New York terecht, Harvey Specter. Mike maakt indruk met zijn fotografisch geheugen waardoor Harvey Specter de gok neemt om Ross aan te nemen. Hij zal wel koste wat het kost verborgen moeten houden dat Mike een fraudeur is, want het bedrijf Pearson Hardman neemt enkel afgestudeerden aan Harvard University aan.

suits

Genre: Drama en humor
Suits is een lopende serie, de laatste aflevering is al een tijd geleden uitgekomen. Ik ben benieuwd wanneer ze weer verder gaan.
Tip: De serie zou vanaf januari 2014 uitgezonden worden op RTL4 op maandagavond, na CSI. Maar er is iets vreemds aan de hand, blijkbaar is The Blacklist daarvoor in de plaats gekomen. Ik weet het ook niet meer, haha.

suits2

Suits is een leuke serie, maar wel best een ‘moeilijke’ serie. Als je niet zo goed in Engels bent is dit denk ik niets voor jou, aangezien veel grappen in het Engels wat lastig te begrijpen zijn. De serie is desondanks super grappig, maar het is geen stomme komedie zoals veel films van tegenwoordig (waar ik dus echt een hekel aan heb). Gabriel Macht als Harvey Specter is een super speler met zijn ‘I’m the best’ attitude,  Rich Hoffman is hylaaaarisch als Louis Litt en Sarah Rafferty is echt een geweldige powervrouw als secretaresse Donna.

suits3

Prison Break
Michael Scofield is vastberaden om zijn broer, Lincoln Burrows, te bevrijden, die onterecht in de gevangenis zit voor de moord op de vice president. Scofield begaat een misdaad zodat hij in dezelfde gevangenis als zijn broer terecht komt, Fox River State Penitentiary. Vanuit daar voert Michael zijn plan uit om zijn broer te bevrijden en zijn onschuld te bewijzen. Fox River is een zwaar bewaakte gevangenis, maar doordat Michael als bouwkundig ingenieur werkte weet hij meer van Fox River af dan wie dan ook.

pb

Genre: Drama, Actie, Thriller, Misdaad
Deze serie is ondertussen afgelopen, dus je kunt alle 4 seizoenen die-hard achter elkaar gaan kijken.
Prison Break won de ‘People’s choice awards’ in 2006 voor de meest favoriete nieuwe dramaserie.

break

Dit is volgens mij de eerste serie die ik ooit heb gekeken, maar daarbij wel de beste. Ja, ik denk dat Prison Break uit dit rijtje een serie is die gewoon iedereen gezien moet hebben. Velen hebben de serie vast al gezien, maar zo niet, dan moet je echt gaan beginnen! Het idee achter de serie is gewoon super, alles is tot in de details uitgewerkt en daarbij mogen we ook nog eens uren naar de mooie Wentworth Miller kijken. Naast hoofdrolspeler Miller is ook Robert Knepper als Theodore ‘T-Bag’ Bagwell een zeer sterke acteur.

prison

Revenge
Amanda Clarke’s vader is de oorzaak van een vliegtuig ongeluk waarin vele mensen stierven. Ten minste, dat wordt er geloofd. Amanda’s vader is erin geluisd door de familie Grayson, pas na zijn dood komt Amanda te weten dat haar vader onschuldig was. Amanda keert terug naar ‘The Hamptons’ onder een andere naam, Emiliy Thorne, en ze is vastberaden om wraak te nemen op iedereen die in het complot tegen haar vader zat.

revenge2

Genre: drama en mysterie
Revenge is een lopende serie, het 3e seizoen is nu aan de gang.

ASHLEY MADEKWE, NICK WECHSLER, CONNOR PAOLO, GABRIEL MANN, EMILY VANCAMP, CHRISTA B. ALLEN, MADELEINE STOWE, JOSH BOWMAN, HENRY CZERNY

Ik ben vorige week begonnen met Revenge, dus ik kan er nog niet zo heel veel over zeggen, maar ik vond het toch wel de moeite waard om te vernoemen in dit lijstje. Ik heb (nog) geen favoriete acteur in deze serie, daarvoor kijk ik nog niet lang genoeg, denk ik.

revenge3

En nu?
Verschillende series zijn te zien via Netflix, of je kunt ze streamen op site’s zoals deze, of deze. Natuurlijk kun je ze ook illegaal downloaden, maar dat mag ik jullie natuurlijk niet aanraden. Series zoals Prison Break zijn vaak ook in de bibliotheek of videotheek te huur en er zijn vaak ook boxen met meerdere seizoenen te koop.

Kijken jullie vaak series, zo ja, nog aanbevelingen?

Liefs, Steffi