Was het ‘Recommended TV series #1’ artikel iets voor jou? Check dan ook dit artikel maar even, met nog veel meer tips op het gebied van goede tv series. Dit keer een ander soort genre, maar persoonlijk kan ik dat ook erg waarderen.

Na ‘Recommended TV series #1’, waar ik mijn favoriete serieuze en real life series met jullie deelde kom ik nu met deel twee, een ander genre. Deze series bevatten fantasie of zijn gewoon lekker makkelijk wegkijkende serietjes. Vriendinnendrama, vampiers en sprookjesfiguren, soms wel lekker om bij weg te dromen, weg van de realiteit.

The Vampire Diaries
Oh zo lieve Stefan Salvatore en oh zo sexy en mysterieuze broer Damon Salvatore leven al honderden jaren als vampier. Het begint allemaal met de strijd om Elena Gilbert, een doodnormaal meisje dat wel heel erg lijkt op Katherine Pierce, een oude liefde van de Salvatore broers. Maar later komt er nog veel meer bij kijken.. Heksen, de ‘original vampires’ en weerwolven, niets is wat het lijkt.
vamp

Genre: Drama, romantiek en fantasie
TVD is een lopende serie, ik wacht en ik wacht en ik wacht, nog steeds elke keer benieuwd naar de volgende aflevering. Ondertussen is seizoen 4 aan de gang, je kunt dus al vooruit met de afgelopen 3 seizoenen.
Tip: Er is een boekenreeks van The Vampire Diaries, geschreven door L.J. Smith. Daarbij is er ook nog een spin-off boekenreeks die over het verleden van Steffan gaat, The Vampire Diaries: Stefan’s Diaries, deze boeken zijn geschreven door de schrijvers van de tv serie.

vampd

Na Prison Break is TVD volgens mij de eerste serie die ik begon met kijken en het is echt een van mijn favoriete series. Ik weet niet wat het is, ik kan me voorstellen dat mensen het helemaal niet zo spetterend vinden, maar ik kan gewoon niet zonder.. Vind het altijd verschrikkelijk hoe lang ik weer moet wachten op een nieuwe aflevering (helemaal nu met de winterstop) en het liefste spaar ik er toch en stuk of 3 op, zodat ik lekker een hele avond kan kijken. Met 1 aflevering is mijn honger naar vampiers namelijk nog lang niet gestild. In de zomervakantie ben ik zelfs de serie gewoon helemaal vanaf het begin overnieuw gaan kijken, omdat ik niets te doen had. Ik moet zeggen dat het begin met toen heel erg tegen viel, wat een afschuwelijke eerste aflevering. Echt slecht acteerwerk, haha. Ik denk dat iedereen nog even in zijn rol moest komen ofzo, aflevering twee is al een stuk beter en naar mate de serie verder gaat past iedereen perfect in zijn rol.

vd

Mijn favoriete acteurs zijn absoluut Ian Somerhalder als Damon Salvatore, Matthew Davis als Alaric Saltzman en  Joseph Morgan als de original vampire Niklaus Mikealson. Damon, tja, hoe verschrikkelijk ik het gehele Team Jacob vs. Team Edward bij Twilight ook vind, ik ben absoluut voor team Delena (Damon-Elena) wat betreft TVD. Stefan heb ik nooit iets aan gevonden, maar zijn mysterieuze bad boy broer Damon viel meteen in de smaak, haha. Ik vind zijn karakter, en dan vooral zijn sarcasme, fantastisch. Alaric.. Vind het zo zonde dat hij uit de serie is, hij is ook echt een goede acteur en wederom, zijn sarcasme trekt me aan. En dan hebben we nog Klaus, als er iemand zijn karakter perfect speelt, dan is hij het wel, zijn manier van praten, vocabulaire en humor maakt hem echt de original vampire Klaus. Deze drie acteurs hebben echt verschrikkelijk veel uitspraken gedaan waarom ik helemaal dubbel kon liggen, geweldige quotes!
Misschien lijkt het een beetje raar dat ik bij favoriete acteurs vrijwel alleen maar mannen noem altijd, maar ik vind ze gewoon echt beter acteren. Hoofdrolspeelster Nina Dobrev als Elena Gilbert en Katherine Pierce is leuk, maar ik vind haar lang niet zo sterk als bijvoorbeeld Klaus. Wel vind ik dat Katherine Pierce een betere personage is dan Elena Gilbert, die is me een beetje te soft..

The Originals
Een vertakking van ‘The Vampire Diaries’. Deze serie draait om de eerste vampiers ooit gecreëerd, ‘the originals’. Niklaus Mikaelson keert terug naar de plek waar hij ooit leefde en heerste, The French Quarter of New Orleans. Zijn plek is daar ingenomen door een oude bekende en er is een heel speciale baby op komst.

The-originals-the-originals-33691657-1280-1790

Genre: Drama, actie en fantasie
The Originals is een lopende serie, ik wacht op het moment op een nieuwe aflevering.

Origianls

The Originals is nog niet zo heel lang aan de gang, maar ik vind het zeker een goede uitbreiding op TVD. TVD begint ergens een beetje uitgemolken te raken, vinden sommige mensen. The Originals is weer een heel nieuw verhaal, en vooral de actie die bij The Vampire Diaries een beetje wegsijpelt spreekt me aan.
Mijn favoriete acteurs zijn vooral the original vampires: Claire Holt als de gevoelige maar evil bitch Rebekah Mikaelson, Daniel Gillies als serieuze, betrouwbare en charmante Elijah Mikaelson en natuurlijk wederom Joseph Morgan als Klaus Mikaelson.  Maar ook Charles Michael Davis als Marcellus is heel overtuigend (en sexy, haha).

The-Vampire-Diaries-The-Originals-image-the-vampire-diaries-and-the-originals-36134784-1233-1850

The Secret Circle
De secret circle gaat over 6 jonge heksen die samen een geheime cirkel vormen zodat hun krachten sterker, maar ook beter onder controle te houden worden. Het maken van de cirkel brengt echter vele gevaren met zich mee.

the_secret_circle_calander_obs

Genre: Drama en fantasie
Deze serie is ondertussen afgelopen, dus je kunt de twee seizoenen die-hard achter elkaar gaan kijken.
Tip: Er is ook een boekenreeks van The Secret Circle, geschreven door L.J. Smith.

SC1_0343rd_low_res

The Secret Circle heb ik volgens mij geheel gekeken in de kerstvakantie. Op een avond kijk ik er zo een paar weg dus dan ben ik zo door de twee seizoenen heen. De serie is zeker de moeite waard om te kijken, maar het is niet een van mijn favorieten. Desondanks vind ik het wel jammer dat er maar twee seizoenen waren. Geen van de spelers heeft spectaculair acteerwerk vertoont, naar mijn mening.

download

Once upon a Time
Storybrooke is een klein dorpje in the middle of nowhere, alles gaat zo z’n gangetje en alles lijkt prima. Alle mensen in Storybrooke zijn eigenlijk sprookjesfiguren, ze zijn gevangen in de tijd en in het dorpje, zonder happy ending en zonder te weten wie ze zelf zijn. Maar wanneer ‘the savior’ Emma Swan Storybrooke bezoekt veranderd er een hoop.

once-upon-a-time-once-upon-a-time-27443608-1280-800

Genre: Drama en fantasie
Deze serie is ondertussen afgelopen en bevat drie seizoenen, die kun je dus die-hard achter elkaar gaan kijken.

Prince-Charming-once-upon-a-time-31806354-1920-1200

Robert Carlyle is wat mij betreft de beste acteur uit de serie, hij speelt Rumplestiltskin en Mr. Gold. Een moeilijke rol, maar hij krijgt het echt voor elkaar. Ik denk dat iedereen met een beetje fantasie deze serie wel leuk vind, het is niet de beste serie ooit gemaakt, maar het heeft wel wat. Iedereen kent alle sprookjes en die herkenning is gewoon leuk.

once-upon-a-time-rum-01

90210
Verschillende leerlingen aan de West Beverly Hills High School hebben more issue’s than vogue.. Veel meer valt er niet over te zeggen, drama, drama, drama.

2

Deze serie is ondertussen afgelopen, dus je kunt alle vijf seizoenen die-hard achter elkaar gaan kijken.
Genre: Drama

90210_nm2

Dit is gewoon typisch zo’n makkelijk weg te kijken serie. Leuk om te zien, maar ik heb niet de drang naar meer zoals dat ik bij andere series heb. Wel is dit gewoon chill om ’s avonds weg te kijken als je geen zin hebt om te veel te moeten nadenken. Geen topper, maar zeker een leuke serie als je van zoetsappig drama houdt.

90210-3-90210-17152417-1280-1024

Zo.. Dat zijn volgens mij wel de meeste series die mij zijn bijgebleven. Het zijn er aardig wat, beide artikelen bij elkaar, maar ik hou gewoon echt van series. Als je nog tips hebt dan hoor ik ze graag, want ik kijk de afleveringen altijd sneller weg dan dat ze gemaakt worden, dus ik ben bang dat ik vrij snel weer zonder iets te kijken zit!

Liefs, Steffi