November, een drukke maand. Ik heb niet zo heel veel foto’s gemaakt en ze zijn ook niet allemaal zo mooi als normaal, maar ik klets toch wel een eind weg, dus een korte pauze of een loos momentje in de trein vult deze post wel. Enjoy!

IMG_1747Kijk, hier hoor je mij nou echt niet over klagen. Ik ben echt een pure chocolade fan, maar ik hoorde dat de karamel zeezout echt the bomb was, dus die heb ik ook maar eentje gekozen.  Tony’s Chocolonely, come to mommah! 

IMG_1751 IMG_1808

Maran en Bernard kwamen een weekendje naar Oss, en alsof vier chocolade repen nog niet genoeg was, kreeg ik van hen ook nog eens deze personalized chocolade reep van Chocstar! Met rood fruit, noten, zeezout en knetter spikkels.

IMG_1755IMG_1756

Samen met een vriendin (via de app) een cadeautje kopen voor een andere vriendin bij Cook & Co in Eindhoven. Super leuke dingen hebben ze daar. We besloten voor een setje van Blond Amsterdam te gaan. Hoe cute is dat kleine gardetje aan de verpakking?!
Ik maakte geen foto’s op de avond dat we het cadeau gaven. Simpelweg niet aan gedacht. Dat zijn altijd de beste momenten hè, t was zo gezellig! We hebben gezellig met zijn drieën wraps gegeten en gekletst en geborreld tot ‘s avonds laat.
Ik kocht trouwens ook nog een nette, zwarte, jumpsuit bij Costes. Ik wil eigenlijk al heel erg lang zo’n ding hebben, maar ze zijn altijd te kort of te zakkerig, want ik heb wel echt een model met een goede lengte en een fatsoenlijke taille nodig. Het zelfde model was er ook nog in een zwart met witte abstracte bloemenprint. Deze stond me ook erg goed (en ik heb normaal gesproken echt een hekel aan bloemenprint), al zeg ik het zelf. De stof van die jumpsuit was iets stroever en dat zat niet zo fijn bij mijn oksels, ze hadden geen maat S meer alleen XS, dus toen was de keuze snel gemaakt. Toch maar de zwarte.

IMG_1762

Op vrijdag waren we al met zijn allen uit eten geweest bij het nieuwe sushi restaurant in Oss, dus Maran en ik besloten op zaterdag om gewoon te koken voor de mannen (en onszelf natuurlijk). We wilden wel iets aparts maken, dus we gingen voor zoete aardappel, pompoen uit de oven met geitenkaas, honing en munt en visfilet. Maran, was het panga of talapia? (die haal ik altijd door elkaar)

‘s Avonds speelden we met een hele groep het spel ’30 seconds’ en het was super gezellig! We deden jongens tegen de meiden en het ging lekker gelijk op, dus dat maakte het wel spannend.

IMG_1874

IMG_1828

Die jumpsuit kwam de week erop meteen van pas, want op donderdag vond de Econometrics Orientation Day plaats op de universiteit. Natuurlijk wordt er verwacht dat je er wel een beetje fatsoenlijk bijloopt, maar in kokerrok is nou ook weer niet nodig, want de dresscode was business casual. Deze jumpsuit was erg geschikt, een goed stel hakken eronder en een blazertje en ik was er klaar voor. Het stofje van de jumpsuit zit ook zo lekker, net zo’n pyjama gevoel (alleen die hakken verpestten het een beetje)!

Ik lunchte met de werknemers van Gibbs Quantative Research & Consulting en volgde de case van het bedrijf Quintiq. Vooral de case (cost minimizing shift planning) vond ik erg leuk en interessant. ‘s Avonds sloot ik ook nog even aan bij de master voorlichtingsavond, aangezien het programma van de master die ik op het oog heb is aangepast. Er zit nu een stuk big data analytics bij, naast de operations research management science. Gelukkig is mijn mening hierdoor niet veranderd, BAOR (Business Analytics and Operations Research) wordt mijn master volgend studiejaar.

Altijd wel grappig, na de mastervoorlichting moest ik haasten voor de trein, want ik zou al te laat zijn voor de wedstrijdtraining van SCREAM. Kom ik zo heel netjes op de dansschool aan (Pascal was al bezig met de training), even omkleden en boem, ineens een andere Steffi: Nike-Air-Jordan-baggy-sweatpants-Steffi, gehehe.

IMG_1846

In het weekend lunchte ik lekker met spelt brood met avocado en peper. Thee en een banaantje erbij. Voor mijn doen is dit heel erg uitgebreid.

IMG_1875

Een maand lang gratis groepslessen bij Basic Fit. Wel lekker motiverend zo, bij body pump! Bij de virtuele lessen stond ik altijd alleen of met tweeën, nu waren we wel met zestien.

IMG_1890

In het weekend ging ik op bezoek bij mijn broer, want hij is onlangs verhuisd. Ruim appartement heeft ie! ‘s Avonds gezellig met z’n allen bij de italiaan gegeten. Ik deelde samen met mijn moeder twee pizza’s; deze op de foto (was de weekspecialiteit) en een pizza carpaccio, dat was weer eens wat anders. Beide erg lekker.

IMG_1914

Binnenkort kan ik me inschrijven voor de landelijke econometristen dag in februari. Een erg goede manier om met bedrijven in contact te komen, een beetje te netwerken en om het een en ander uit te proberen welke kant van de econometrie je nu echt aanspreekt. Ik las de company case van ieder bedrijf even door en heb al een selectie gemaakt die ik straks als voorkeur kan opgeven tijdens de inschrijving.

IMG_1984

Ik kreeg ineens zin om een beetje te shapen. Waarom niet? Ik graaide naar twee Make-up Studio concealers achterin mijn lade en een minerale foundation en de banana powder van Make-up Studio (review).

IMG_1986Op vrijdag was ik vrij, maar ik plan mijn dag altijd alsnog verschrikkelijk vol met mijn studie en bloggen. Gewoon vroeg opstaan en aan de slag. En als ik eenmaal in mijn concentratie gevangen zit blijf ik bezig, en bezig, en bezig. Hmm, toch maar eventjes bijtanken met een bakje noten mix, een stukje pure chocolade en een kop thee. Vijf minuten intens genieten.

IMG_2015

In het weekend was het op zaterdag ineens best mooi weer. Of, nou ja, het was erg koud, het waaide flink en de lucht was bewolkt, maar wel met frisse, witte wolkjes. Niet met van die grauwe, grijze wolken. Ik greep mijn kans en ging aan de slag met productfotografie. Elk beetje licht dat ik maar kon krijgen had ik nodig, dus binnen was geen optie; veel te snel te donker, ook vlakbij het raam. Ik had nog even ruzie met de wind die steeds mijn beauty blender weg blies, maar de foto’s zijn prima gelukt.

IMG_1993

‘s Avonds was ik BOB. We gingen gezellig naar de 90’s party in de Brabanthallen in Den Bosch.

IMG_2016

Ik kon het niet laten. Voor een verjaardag ging ik uit eten bij het ABC, maar in die paar keer dat ik daar ben geweest heb je mij nog nooit bij de kids afdeling gezien (pannenkoeken, poffertjes etc.). Nu zaten we echter in de Betty Boob hoek, dus ik moest er steeds doorheen. Deze wafel trok mijn oog en ik wist meteen wat mijn toetje zou worden. Dat was lang geleden dat ik zo’n ding op had. Jumjum, met aardbeitjes, softijs en slagroom.

IMG_2070

Tijdens het zombie Halloween optreden zijn een aantal van mijn schmink supplies op gegaan. Ik bestelde nieuwe en kon het pakketje met wat vertraging twee dagen later ophalen bij de Primera.

IMG_2079

Grrrr, dit is echt zo jammer. Een tijd geleden heb ik een keer een spijkerbroek gepast van Circle of Trust en ik vond ‘m echt super, maar kocht ‘m niet omdat ik niet echt een nieuwe broek nodig had, dus ik wilde er niet zo veel geld aan uitgeven. Een tijd later was er uitverkoop en toen ging ik natuurlijk opzoek naar die broek, maar die bleek helaas uitverkocht. Wel een grijze variant, maar ik heb al iets wat daarop lijkt en het materiaal was anders, waardoor deze niet zo mooi zat. Laten hangen, dus.
Daarna kwam het merk een keer op Vente Exclusive, dus ik als een dolle die website afstruinen, maar de broek was ook daar al uitverkocht. Meh :(. Nu was Circle of Trust laatst weer in de aanbieding op Vente Exlcusive en toen zag ik ‘m staan! (waarschijnlijk hebben mensen ‘m de keer daarvoor teruggestuurd in verband met een verkeerde maat ofzo) Ik bestellen natuurlijk en ik wist precies welke maat ik moest hebben, want ik heb al twee andere broeken van het merk. Eentje zit eigenlijk net iets te strak om fijn te zitten, dus ik wilde een maat groter dan die, en mijn andere broek zat perfect en die was dan inderdaad ook een maat groter. Duidelijk dus, die maat moet ik hebben. Nou, niet dus… Echt bagger. De broek sloot prima aan bij mijn benen, maar bij mijn kruis en de bij de band was ‘ie gewoon veel en veel te groot. Het was ook een model met aardig wat stretch, dus dat zou alleen nog maar erger worden. Ik vond het echt jammer en heb nog echt getwijfeld of ik ‘m toch zou houden, maar hij paste gewoon echt niet, dus eigenlijk had ik er niet eens over na moeten hoeven denken. Uiteindelijk dus maar noodgedwongen teruggestuurd. Ik wacht nog steeds op het terugstorten van mijn centjes..

puntenoverzicht

Dit had ik zelf ook nooit verwacht, maar nu ik dit ineens zag begon het toch te kriebelen. Moet ik niet misschien nog net iets harder mijn best doen, eventueel een eerstejaars vak herkansen voor een beter punt (toen moest ik denk ik nog een beetje wennen ofzo, dus daar zijn mijn punten het ‘slechtst’) en dan proberen een 8 gemiddeld te halen en dus cum laude mijn bachelor af te ronden? Een 7.5 gemiddeld kan ook, dan krijg je ‘met genoegen’ op je diploma, dus als ik zo door blijf gaan en ook minimaal een 7.5 haal voor mijn bachelor thesis moet dat hopelijk wel lukken. Maar ‘met lof’ (cum laude) zou toch wel nog veel beter zijn! Weet alleen echt niet of ik dat kan. Dan moet ik vanaf nu echt alleen nog maar 8’en gaan halen en mijn 6 van Linear Algebra gaan opkrikken en eventueel mijn 7 voor Probability and Statistics. En, niet te vergeten, minimaal een 8 halen voor mijn thesis.
Echt jammer, ik heb nog nooit een herkansing hoeven maken, maar ik had best het eerste jaar een aantal vakken alsnog kunnen herkansen om mijn punt wat omhoog te halen. Maar op dat moment had ik nooit durven dromen dat ik ooit dit gemiddelde zou komen te staan, dus toen heb ik heel on-Steffi-like gekozen om gewoon van mijn vakantie te genieten zodat ik het jaar erop er weer flink tegenaan kon.

Ik weet het niet, we zullen het zien. Voor de kerstvakantie heb ik één tentamen en dan na de vakantie nog 4. En eventueel een 5e als ik Algebra ga herkansen. Ik moet nog even goed denken, want ik moet het mezelf ook weer niet te moeilijk maken. Ik zal moeten voorbereiden voor dat eerstejaars vak en daardoor moet ik weer tijd inleveren van mijn derdejaars vakken. Wat is wijsheid.. I’ll keep you posted.

Liefs, Steffi