Hey allemaal, allereerst wil ik jullie allemaal natuurlijk een gelukkig nieuwjaar wensen! Zo. En nu dat gedaan is wil ik nog een keer terug kijken naar 2015, namelijk via de foto’s van afgelopen maand december. Ik heb verrassend veel foto’s gemaakt, dus hopelijk zijn jullie een beetje nieuwsgierig. 

Bereid je voor op belachelijk veel food photos. Volgens mij zijn mijn enige twee bezigheden in de afgelopen maand eten en leren geweest. En slapen, vooruit, maar daar heb ik geen foto van.

IMG_2114

Jam, jam, een nieuw recept! De mozzarella was in de aanbieding, dus ik besloot dat in een pasta wilde verwerken. Na een beetje zoeken op internet (maar niet kunnen kiezen) heb ik uiteindelijk verschillende recepten met elkaar gemixt, want alles leek me gewoon erg lekker. Uiteindelijk bestond het gerecht uit ravioli met spinazie, zongedroogde tomaatjes, pijnboompitjes, parmaham, verse basilicum en natuurlijk mozzarella. En het was zooooo lekker! Wees wel zuinig met de parmaham, want dat maakt het gerecht al snel erg zout. Oh, en met al die ingrediënten vult het ook echt heel erg. Ik zat bom vol!

IMG_2116

Die avond heb ik dan ook niets meer gesnoept, maar de avond erna ben ik dan toch echt begonnen aan de karamel zeezout reep van Toney’s Chocolonely waar ik het in mijn laatste SML over had (klik). Hij is ondertussen nog steeds niet op (ben altijd erg zuinig, haha), en ik vind ‘m heel erg lekker, maar alsnog denk ik dat niets mijn pure-chocolade-verslaving kan dempen, ook deze reep niet.

IMG_2117

Haha, dit vind ik echt geniaal. Wat zijn we toch diep gezonken in dit digitale tijdperk als je er zo over nadenkt.

IMG_2171

BOE!

IMG_2205

Eindelijk nam ik weer eens de tijd om uitgebreid te make-uppen. Dat was alweer maanden geleden! Ja, echt waar. Dat komt doordat ik een tijdje heb gefocust op schmink en daarna veel reviewmateriaal had liggen.

IMG_2208

Dit was ook even een tijdelijke verslaving: Hüttenkäse. Lekker met kipfilet of ham. Echter ben ik altijd zo iemand die ‘s ochtends geen zin heeft om moeilijk te doen met verschillende soorten beleg, dus eet ik uiteindelijk weken achter elkaar het zelfde. En toen was ik de Hüttenkäse wel weer een beetje zat, haha. Daarvoor had ik een smeerkaas-fase. Nadat mijn laatste Hüttenkäse verpakking op was begon de tentamenperiode, waardoor ik vrij ben en dus lekker thuis aan het werk ben. Daardoor eet ik iets gevarieerder, dus dat is ook wel eens fijn. Vandaar ook dat er zoveel food photos in deze Squared My Life zitten.

IMG_2221

De beetjes mozzarella, ham en pijnboompitjes die ik over had van de pasta gebruikte ik twee dagen later in een salade. Ook de rucola sla was nog over, want deze hoorde ook nog bij de pasta, maar had ik nog niet door het gerecht gemengd omdat het er anders lelijk uit zou zien voor de foto, haha. Mooi restjes opeten, dus.

IMG_2237 IMG_2238

Het was waarschijnlijk alweer een zo’n jaar geleden dat ik deze stamppot maakte. Dit is de stamppot van zoete aardappel, rucola, mango, zongedroogde tomaten en feta van Foodgloss. En ja, ook hier, de zongedroogde tomaten waren over van de pasta. Altijd als ik iets over heb probeer ik na te denken welk gerecht ik daar dan weer mee kan maken, zodat ik niets weg hoef te gooien. Gehaktballetje erbij. Lekker!

IMG_2241

 

Ondertussen ben ik al drie weken aan een stuk thuis aan de slag met leren voor mijn tentamens en elke dag zit ik weer netjes om 7 uur ‘s ochtends achter mijn bureautje. Ik vind dat ik mezelf dus best een schouderklopje mag geven voor mijn discipline. Ondertussen heb ik pas 1 tentamen gehad (Games and Economic Behavior), maar ik heb er nog 4 na de kerstvakantie en dan nog eentje extra omdat ik mijn punt voor Linear Algebra uit jaar 1 wil verbeteren in verband met mijn cum laude doel.

IMG_2243

Ik val een beetje in herhaling, maar dit was mijn lunch: een salade met feta, over van de stamppot.

IMG_2254

Pure Chocolade Hagel *slaakt een diepe zucht*..

IMG_2351

IMG_2306

kerstcadeautje van de vrouwen, voor de mannen. Super tof, al zeg ik het zelf.

IMG_2272

Aangemeld voor de LED (landelijke econometristen dag) in februari.

IMG_2399

Poffertjes waren in de aanbieding en dat at ik vroeger best vaak, dus daar had ik wel weer eens zin in. Nu ik toch thuis studeerde kon dat best. Dat is wel echt chill, veel lekkerder eten dan verlepte, geplette boterhammen mee naar de uni. Van lekker eten kan ik echt genieten en het is tevens mijn rust momentje, want ik ga ‘s ochtends wanneer ik opsta meteen aan de slag en dan na een uurtje of twee krijg ik honger en ga ik ontbijten, dan weer verder studeren en dan in de middag weer lunchen en zo gaat dat een beetje door de hele dag.

IMG_2424

‘s Ochtends havermout met banaan en chocolate sprinkles.

IMG_2482

De dag van het tentamen was eindelijk aangebroken en ik wilde al heel lang graag met vriendinnen van de uni naar het laatste deel van The Hunger Games, maar elke keer kwam het er niet van. Ook na het tentamen kwamen de tijden niet echt uit. Gelukkig hadden we de volgende dag toch afgesproken in Tilburg voor de kerstbrunch van de studievereniging, dus zijn we daarna naar de bios gegaan, eindelijk! Ik at sinds hele lange tijd weer een keer chips. Helaas hadden ze geen geribbelde Lays, dus moest ik het maar doen met Croky.

IMG_2494

 

Onverwachts ging ik met mijn moeder, tante en een vriendin van de universiteit de volgende dag weer richting Tilburg voor een concert van The Common Linnets in 013. Het was lang niet uitverkocht en omdat een vriendin bij 013 werkt konden we met vrijkaartjes bij de show aanwezig zijn. Was leuk!

IMG_2528

IMG_2538

De heren aan de whiskey? Dan de vrouwen ook een gezellige en chille avond. Eerst lekker gekookt en ‘s avonds aten we koekjes uit het kerstpakket en dronken we een lekkere kop thee op de bank. Een fijne start van de officiële kerstvakantie.

IMG_2548IMG_2563

Van Games geschakeld naar vak nummer 2: Risk Theory. Mijn eerste tentamen na de kerstvakantie.

IMG_2559

Omdat de dansschool dicht was tijdens de vakantie hebben we een zaaltje gehuurd om een hele dag die-hard te trainen met mijn team SCREAM.

IMG_2572IMG_2639

 

Als je op kerstavond leeft als een kluizenaar moet je maar genoegen nemen met vrienden die gemaakt zijn van 85% cacao. En gezellige kaarsjes. En muziek waarop ik keihard kerstnummers heb meegeblèrd.

IMG_2767

Eerste kerstdag tapas eten met de hele familie. Ik ging voor een neutrale make-up look. Ik heb de look gefilmd, maar het werd best snel donker, dus ik hoop dat ik er nog wat mee kan voor een blogpost.

IMG_2675

Tweede kerstdag met 30 seconds, hapjes en cadeautjes!

IMG_2678

IMG_2694

Twin cozy socks. 

IMG_2697

Hapje gestolen van Foodgloss als aperitiefje voor het gourmetten. Meestal ga ik voor vis, maar deze keer koos ik voor gegrilde aubergine, mozzarella en basilicum. Helaas vond ik deze niet heel erg geslaagd. Het was wel prima, maar niets bijzonders.

IMG_2708

IMG_2709

Twee dagen kerst is niet voldoende, op ‘derde kerstdag’ at ik samen met klein gezelschap bij mijn moeder. We maakten allemaal een gang en ik besloot voor het eerst broccolisoep te maken. Lekker, joh!

IMG_2729

Oke, dit is waarschijnlijk de lelijkste foto uit deze post, vandaar dat ‘ie ook niet op Instagram is beland, maar deze rol met kebab smaakte best prima zo tussen het leren door.

IMG_2735

Dit is echt de laatste food photo. Beloofd. Op maandag gingen we met vrienden gezellig tapas eten (bij ‘t Zusje in Tilburg, erg lekker!) en vervolgens naar de nieuwe Star Wars film. Uiteindelijk waren we best laat thuis, dus ik stond mezelf toe om de volgende ochtend iets later van start te gaan. Ik ben echt blij dat ik verschillende leuke dingen heb kunnen doen in de avonden, zo voelt het toch nog een beetje als vakantie. Dat studeren ben ik ondertussen ook wel weer een beetje zat, maar ik heb de hele maand januari nog tentamens, dus stoppen zit er helaas nog niet in. Eventjes wat anders doen is dus geen overbodige luxe.

IMG_2738

Achterop mijn placemat hield ik even mijn ‘administratie’ bij toen ik vertelde dat ik voor cum laude wil gaan. Die verlepte 6 en 6,5 ook echt die het hele boeltje verpesten. Hopelijk krijg ik die 6 na de vakantie wat opgekrikt. Eigenlijk is dat mijn enige doel voor 2016, al snap ik dat het wellicht wat hoog gegrepen is, dus we zien wel gewoon of het gaat lukken of niet.

Ik weet dat ik net zei dat de laatste food photo al geweest was, maar ik had bijna gelogen en alsnog een nieuwe foto van eten in de post gezet. Gelukkig kwam ik er net op tijd achter dat die foto natuurlijk van 1 januari was, dus officieel hoort ‘ie nog niet thuis in deze SML, dus die houden jullie nog van me tegoed. Hopelijk zijn jullie er allemaal weer bij volgende maand tijdens mijn SML van januari 2016!

Liefs, Steffi