De eerste twee weken van de vakantie zitten er alweer op. Ik ben een weekje weg geweest, heb een bachelorette party en een bruiloft gehad en Pokémon GO gespeeld. Kijk je mee? 

IMG_6774

Toch jammer, dat ik mijn Mystique facepaint er direct af moest wassen. De video tutorial bekijk je hier.
IMG_6782

My first: Pikachu! Verrekte level 11, en ondanks dat ik ondertussen Pokémon in mijn bezit heb van level 1800 is er geen haar op mijn hoofd die eraan denkt om mijn dikke vette XXL Pikachu te transferren. No way!

IMG_6785

Zucht. Ja, echt. Ook ik. Al vrij vanaf het begin. Pascal was ermee begonnen al vrijwel vanaf het prilste begin en hij vroeg of ik het ook wilde. ‘NEE’, was meteen mijn antwoord. Want laten we eerlijk wezen, ik wist meteen dat het zo verslavend als de pest zou worden. Een of twee dagen later downloadde hij de app toch op mijn IPhone en tja, na even een uurtje lekker gewandeld te hebben in de avond (inclusief Pokémon GO app) was het natuurlijk raak. Ik moet wel zeggen: als het geen vakantie was, dan was ik er echt nooit aan begonnen, gewoon omdat ik weet dat het dan echt niet opschiet. Maar nu was het vakantie, dus: niet omdat het moet, maar omdat het kan.
De volgende dag liep ik in mijn eentje ook nog een blokje om als middagpauze. Stiekem, haha. Ik wist dat er op dat moment geen weg meer terug was. Het duurde alleen niet lang voor het met bakken uit de hemel viel en ik zeik en zeiknat was. Tja, en als je dan toch nat bent maakt het eigenlijk ook niet meer uit, dus ging ik gewoon door. Na een uurtje was ik weer thuis.

IMG_6793

Kijk dan hoe lief: Planet Neo heeft mijn zelfgemaakt rompertje aan!

IMG_6809

Zoals ik de vorige keer vertelde zou ik nog met mijn moeder gaan winkelen. We zouden een route doen: eerst langs Dress Up In Style (Heesch), daarna langs van Tilburg (Nistelrode) om te lunchen en vervolgens door naar Uden voor Houtbrox en de outlet van Ter Horst van Geel. Op al die binnendoor weggetjes zag ik allerlei Pokémon op mijn in-de-buurt-lijstje die ik nog niet in mijn Pokédex had. De meesten kwamen echter niet te voorschijn op de route of we reden te snel om ze aan te klikken. Deze Seadra (level 259 was toen nog echt de BOMB) kon ik nog net aanklikken, maar na tien ballen gegooid te hebben ging ‘ie er vandoor..

IMG_6811

Broodje roomkaas @ van Tilburg. Verder kochten we er niets.

IMG_6821

Bij Houtbrox kocht ik een zwart basic shirt en een mooie trui van Anna Scott, beide in de sale (of course). Ik vergat echter om de Fashion cheque te gebruiken die ik cadeau had gekregen voor mijn slagen. Jammer. Vervolgens crosten we weer terug naar Oss om bij La Colline te dineren (actie: 15 euro voor drie gangen). Ik at erg lekker: kreeftensoep, tonijnsteak en een toetje van de chef. Daarna ging ik snel door naar danscentrum Zwijsen om de laatste training van het seizoen te geven.

IMG_6848

De volgende dag (vrijdag) stond ik vroeg op, want ik had nog genoeg te doen. Veel inkopen en mijn tas pakken voor de bachelorette van mijn nicht. In de middag reden we richting Nijmegen, eerst even Pokémon vangen. Op de trap bij de Waalkade staan constant drie lure modules aan die je allemaal aan kunt zonder een vin te verroeren. Hier was het heerlijk vertoeven in het zonnetje, zittend naast zo’n 100 andere Pokémon GO trainers.

IMG_6869

Vervolgens ging ik naar In Het Wijland (expres verkeerd geschreven) in Bemmel, want hier zou de bachelorette plaatsvinden. Ik arriveerde echter een nachtje eerder dan de rest van de dames, zodat ik voorbereidingen kon treffen op locatie. Zo zou ik de tipi tenten mooi versieren en een monchou taart bakken. Ik zal nog een apart artikel online plaatsen met decoratie foto’s.

IMG_6904 IMG_6909

IMG_9120

IMG_9085

De zaterdag middag hebben we doorgebracht in de jacuzzi, met prosecco, taart en andere hapjes en met leuke foto’s maken. Het Wijland is echt super leuk en knus! De eigenaren zijn echt top en we hebben het erg naar ons zin gehad.
IMG_6961

Eind van de middag reden we met de taxi richting Nijmegen. We zouden om een uurtje of vijf gaan dineren bij de Meesterproef (lekker vroeg dus) en vervolgens de stad in. Een dolle boel, want alle vierdaagse festivals vonden natuurlijk plaats!

IMG_7044

IMG_6971IMG_6972IMG_6999

IMG_7016

We hebben het goed laat gemaakt. De volgende ochtend hebben we ontbeten (of meer gebruncht) met scrambled eggs, spek, worstjes en saté, hahaha!

IMG_7017

Thuis ging ik meteen aan de slag met het editten van de foto’s. Dan was dat ook meteen gedaan.

IMG_7083

Ik gaf een dagje hiphop workshops op een middelbare school in Oss.. Het was zooooooo heet.

IMG_7090

En ‘s avonds liepen we een rondje bomenpark tijdens onze Poké hunt. Tussendoor probeerde ik wel een beetje stil te staan bij de mooie omgeving waar we in liepen. Ondertussen zo’n beetje vaste prik, zo in de avonden. Het was nu eenmaal mooi weer en anders zit je toch maar een beetje op de bank serietjes te kijken. IMG_7102

Zo. Een mooie Tentacruel gevangen van level 900. Maar niet veel later kreeg ik nog een Tentacool (mijn 2e) uit een 5 km ei en deze kon ik evolven tot een nog hogere Tentacruel.

IMG_7106

Jummie nieuwe pasta met knoflook garnalen, champignons en spinazie a la crème.

IMG_7110

In Den Bosch ving ik deze Starmie. Iedereen was jaloers op mij omdat ‘ie blijkbaar verrassend sterk zou zijn. Destijds was dit een van mijn hoogste level Pokémon. Nou, niet dus. Echt een crap ding met zijn crappy quick attack. Later heb ik nog een keer een Staryou evolved, maar helaas had ook deze slechte aanvallen. Meh.

IMG_7125

Ondertussen een beetje uitzoeken welk vakkenpakket ik wil volgen komend studiejaar. Ondertussen kon ik mooi officieel drie vakjes in semester 2 blokken voor mijn Master thesis bij Quintiq (in samenwerking met het World Food Programme); zoooooo tof!

IMG_7167

Lekker weertje @ Centerparcs!

IMG_7185

‘s Avonds een lekker chocolade taartje met slagroom als toetje op het terras.

IMG_7198 IMG_7200

Heerlijk gegeten bij de Griek in Emmen. Het eten was ook heel mooi gepresenteerd op de borden! Extraatje: restaurant Athina bevindt zich direct naast een Pokéstop, dus om de vijf minuten konden we even spinnen.

IMG_7238

Terug van Centerparcs was het slechts een kwestie van koffer uitruimen en een nieuwe tas met schone kleding, mijn bridesmaid dress, make-up, haarspullen en slaapspullen inpakken. Ik kon namelijk de volgende dag meteen door naar mijn tante, waar de bruid (mijn nicht) en haar zes bruidsmeisjes (waar ik er eentje van was) zouden blijven overnachten.

G90A3850

‘s Ochtends vroeg uit de veren om de haren in de krul te zetten en onze make-up te doen. Vond het zo bijzonder dat mijn nicht me gevraagd had om haar make-up te doen. Ik was echt vereerd.

IMG_7269

IMG_7248 IMG_7253

IMG_7271

IMG_7270

De foto’s hierboven zijn gewoon met een telefoon gemaakt, maar toen ik niet meer speciaal bruidsmeisje hoefde te spelen heb ik mijn eigen camera erbij gepakt. Ik kan dat dan toch niet laten he! Zo’n mooie omgeving en decoratie, dat moet op de foto gezet worden! Wederom thuis meteen aan de slag met het bewerken van mijn foto’s, want voor je het weet heb je alweer andere dingen aan je hoofd die gedaan moeten worden. Hiervan zal ik nog een apart artikel online plaatsen.

En toen was het alweer augustus. Op het moment zit ik veel achter mijn laptop te werken aan de nieuwe lay-out van de Nekst (kwartaalblad van Asset | Econometrics), want het nieuwe design van verschillende pagina’s moet gewoon af zodat ik tijdens het volgende studiejaar alleen nog ‘maar’ alle artikelen moet plakken en schuiven. Vandaag geef ik een dagdeel hiphop clinics bij de kindervakantieweek en natuurlijk staat er ook nog een vakantie naar Gran Canaria gepland. En stiekem zit ik er al aan te denken om alvast een studieboek te bestellen voor het vak Simulation en alvast te starten met een samenvatting, want daarvan wordt verwacht dat je ‘m gewoon geheel uit je hoofd kent. Erg he?!
Uiteindelijk heb ik helaas al weer veel minder tijd aan mijn blog kunnen besteden dan ik van te voren had gedacht. Op de een of andere manier heb ik gewoon zo veel dingen staan die ook gewoon gedaan moeten worden. ‘s Avonds heb ik dan meestal wel weer wat tijd, maar naast zulk soort foto artikelen kom je niet heel ver zonder met nieuwe artikelen als je geen productfoto’s of video’s hebt kunnen maken overdag.. Achja, ik kijk wel hoe het loopt. Het is vakantie en ik wil ook niet het gevoel krijgen dat het moet, natuurlijk.

Liefs, Steffi