Het luie leventje is voorbij. Vanaf maandag ben ik – na een vakantie waar je u tegen zegt – weer begonnen met mijn studie Econometrics and Operations Research. Maar in deze blogpost kijken we nog even terug op de laatste maand van mijn vakantie: augustus.

Sorry! Afgelopen weekend ben ik aan de slag gegaan met verschillende blogposts om vast overal een start mee te maken. Ik had deze post klaar staan voor afgelopen dinsdag. Ik hoefde er nog maar een uurtje aan te werken en dat was ik van plan maandag avond te doen, maar toen kwam er iets tussen waarvan ik dacht dat het maar twee uurtjes zou duren, alleen uiteindelijk heeft het de hele avond gekost. Vandaar dat deze blogpost nu pas online verschijnt.

IMG_0007b

IMG_0020

We beginnen waar we vorige keer gestrand zijn: de LAN party. Door het vele bloggen, Sims 4’en en Left 4 Dead 2 spelen kwam ik eigenlijk niet veel toe aan Worms Reloaded, die ik een tijd geleden kocht in de Steam summer sale. Dat was natuurlijk zonde, dus speelde ik tussendoor een paar spelletjes. Ik wist helemaal niet meer wat alle wapens waren, dus het was niet zo’n denderend succes als ik gehoopt had, maar wel grappig, haha.

IMG_0012

Even ertussenuit: lekker met de hele groep (inclusief vrouwen, jeej!) bij de wok eten. Een van de vegetariërs onder ons maakte deze foto en ik vond ‘m wel artistiek, dus tataaaaaa een bordje wok met cashews en gon bao saus.

IMG_0041

Als je tot in de vroege uurtjes door gaat krijg je ‘s avonds nog wel eens trek. Ik deed deze kippenpoot (over van het avondeten) nog even in de oven en peuzelde die lekker op. Ik weet niet of het aan het feit lag dat ik zin had in iets lekkers, maar deze kip ging er goed in, hij komt van de Jumbo!

IMG_0047

Wellicht denken jullie: lasagne? Maar nee, deze keer is de brie voor een ander gerecht: schnitzel met een mengsel van champignons en spekjes, belegd met brie. Eventjes in de oven en smullen maar! Ik heb dit gerecht geleerd van een meisje van de middelbare school, toen we samen een kookopdracht moesten doen. Sinds dien maak ik het regelmatig!

IMG_0058

Gezellig borrelen en BBQ’en met vrienden om hun vakantie goed – en lekker – te openen!

IMG_0078

Mijn broer was in mei jarig en als cadeau zouden we een keer samen gezellig een avondje naar de film gaan ofzo. Helaas draaide er steeds niks. Voor Tim op vakantie ging wou hij graag nog een keer samen gaan shoppen, dus dat deden we (in Eindhoven) en vervolgens gingen we niet naar de bios maar gezellig uit eten bij Lundi. 

IMG_0085
Gotta love fruit!
IMG_0084
Hehe, Eindelijk af! Mijn kleuren voor volwassenen uil.
IMG_0070
Lunch. Toast en salade met appel en ham blokjes.
IMG_0093 IMG_0095
Ik had een verjaardag, dus trok mooie kleertjes aan. Het werd een gezellige middag.
IMG_0099
Op mijn iPad ben ik nog steeds bezig met de Mortal Instruments serie. Dit is het 3e boek; city of glass.
IMG_0114
Ik ben gestart met de serie tyrant en ik kan het iedereen aanraden! Mijn moeder is ook al verslaafd.
IMG_0143
Hollandse kost; lekkere andijvie stamppot met spekjes en vissticks!
IMG_0148
Bedankt Linked-In, nu weet ik zelf ook wat ik eigenlijk zou kunnen doen in de praktijk, haha.
IMG_0186IMG_0185 IMG_0179
IMG_0183IMG_0184
IMG_0197IMG_0198IMG_0199
15 Augustus was ik jarig! Ik wilde mijn verjaardag eigenlijk niet vieren. Alleen met vriendinnen van de universiteit. Nou, uiteindelijk heb ik het hele weekend van vrijdag tot en met zondag avond (inclusief zaterdag en zondag middag) feest gehad, omdat er uiteindelijk toch veel mensen kwamen, maar allemaal op een ander moment. Volgend jaar doe ik er beter aan om toch maar een datum te plannen en iedereen te gelijkertijd te laten komen, haha.
Op de foto’s zie je mijn cadeautjes, gezellig koehandelen met vriendinnen, party&co’en met andere vrienden en uit eten met mijn moeder. Ik heb een super verjaardag gehad!
IMG_0192
En ik had nog flink wat lekkere taartjes over van Bakkerij Lamers, dus deze peuzelden we de volgende dag lekker op bij een gezellige avond vrienden. Op de foto zie je een chocolade truffel bolletje.
 IMG_0202
Aan de slag met een creatief projectje als verrassing voor een vriendin die een half jaar in Amerika gaat studeren.
 IMG_0204
En zoals jullie waarschijnlijk al gezien hebben: schminken voor de spooktocht!
 IMG_0234
Food!
 IMG_0247
Dansen voorbereiden voor het wedstrijdteam. Moet ook gebeuren!
 IMG_0261
Omdat ik wist dat de laatste week en weekend van de vakantie goed druk zou worden ging ik alvast aan de slag met voorbereiden van een hoofdstuk uit het boek Modern actuarial risk theory van meneer Kaas.
 IMG_0260
Ik was al lang niet meer in de Efteling  geweest, maar we besloten met de Albert Heijn kaartjes maar weer eens te gaan. Het was een prima dag; niet te warm, niet te koud. Wel vrij druk, maar dat hou je altijd in de vakantie. Hier stond ik in op mijn plek, net voordat we op de eerste rij van de Baron -nieuwste Efteling achtbaan- mochten plaats nemen. Leuke achtbaan, maar dat eerste stukje is het engste en omdat dat juist zo snel gaat, lijkt de rest van de achtbaan sloom, haha.
 IMG_0272
Na de spooktocht bestelde ik wat nieuwe schmink via de webshop van de schminkspecialist. Ik kreeg een doos opgestuurd met nog wat leuke extraatjes van Ben, de eigenaar, met onder andere speciale waterschmink kwasten! Yay! 🙂 

IMG_0298

Vrijdag vertrokken we naar centerparcs het Meerdal voor een lekker laatste weekje vakantie. Zaterdag moest ik alweer vroeg -half 6- uit de veren om op tijd bij de fotovakschool in Amsterdam te zijn voor mijn Canon EOS workshop. Eerst 20 minuten in de auto naar het station, dan een uur en drie kwartier in de trein en vervolgens nog een half uurtje lopen of tien minuutjes met de tram. Een flinke trip dus en het was zo’n super hete dag, maar het was het waard. Op de terugweg miste Ik mijn trein en kon ik nog een klein half uurtje van het zonnetje genieten op Amsterdam centraal station.

IMG_0310

Wanneer ik even mezelf terug wou trekken van alle familie drukte ging ik op bed Gray lezen, het boek dat ik van vriendinnen voor mijn verjaardag cadeau kreeg.

IMG_0305

IMG_0307

IMG_0308

Sushi maken, een leuk klusje voor op Centerparcs. We gebruikten het gigantische sushi pakket dat we hebben gekregen van onze lieve vrienden Bernard en Maran. We maakten maar liefst zeven verschillende rollen, wat nigiri met garnaal en zalm en wat losse zalm sashimi. Jum Jum. Natuurlijk hadden we weer veel te veel over, dus uiteindelijk hebben we veel weg moeten gooien. Zonde..

IMG_0313

Opmaken voor een dagje Venlo. De enige keer dat ik mijn make-up echt gebruikt heb op Centerparcs, maar dat is ook geen probleem.

IMG_0315

In Venlo kwam ik dit Walking Dead bordspel tegen. Hoe vet is dat?! Ik wil dit spelen, ik ben gek op gezelschapsspellen! Helaas kost ‘ie nog al wat, dus ik heb ‘m laten staan. Ik ben wel nieuwsgierig. Kent Iemand het spel?

IMG_0319

Ook kocht ik in Venlo bij de wereldwinkel een vaas voor mijn moeder haar verjaardag. Het is echt een statement vaas; In Afrikaanse stijl, met zoveel mooie kleurtjes. Van elke hoek dat je ‘m bekijkt is ‘ie natuurlijk weer anders.

IMG_0338

‘S avonds gingen we uit eten bij de Griek. Wat krijg je daar toch altijd borden vol met eten. Erg lekker, maar wel veel!

IMG_0322

Diezelfde avond nog de outfit pic’sediten op Digital Photo Professional 4 van Canon. 

IMG_0323

Een aantal dagen later was ik snip verkouden. (Ik heb er verschillende dagen mee rond gelopen – erg irritant – en ben er nog steeds niet helemaal vanaf, maar gelukkig hoef ik nu alleen nog maar te hoesten en kan ik weer fatsoenlijk ademen) Daarom vond ik dat ik zo zielig was dat ik best een ijsje verdiende. Voor Elise maakte ik Vanille ijs met cantaloupe meloen, blauwe bessen en framboosjes. Zelf ging ik voor walnoot ijs, met een bakje cantaloupe meloen ernaast, want dat is ook zo lekker!

IMG_0347

Thuis aangekomen ging ik aan de slag met een look voor een video. Ik had ‘s avonds toch een feestje, dus dan het het ook nog nut, haha.

IMG_0352 IMG_0355

Wat voor feestje? Nou, een afscheidsfeestje. Een vriendin van de universiteit gaat voor een half jaar in Amerika studeren. Voor het feest spraken we met de universiteit vriendinnen nog even af om leuke cadeautjes met herinneringen, cheesy quotes en foto’s in elkaar te flansen.

IMG_0424

IMG_0416

IMG_0394

Normaal gesproken heb ik het weekend voor school weer begint mijn studie al lang en breed AAN gezet. Deze keer stond er op zaterdag het festival ‘We love the 90’s’ op ons te wachten. Gelukkig was het top weer, het werd erg gezellig en na afloop deden we nog een spelletje Party & Co met z’n allen.

IMG_0361

De zondag was relatief leeg. Expres, zodat ik nog flink wat kon bloggen en dingen kon doen die op mijn to-do list stonden maar waar ik niet aan toegekomen ben in de vakantie. Zo gaf ik aan de dansschool door op welke data ik tentamens heb. De tijden zijn nog niet bekend, maar dan kunnen we vast rekening houden of er problemen in de planning kunnen ontstaan. Dit semester heb ik twee tentamens op maandagen, die lessen zijn erg belangrijk omdat niemand die van me over kan nemen, dus ik hoop maar dat de tentamens in de ochtend gepland worden.
Eigenlijk maak ik het mezelf weer veel te druk komend schooljaar. Waarschijnlijk ga ik tutorschap geven aan Statistics studenten, ik heb een extra hiphop demoteam in armen genomen om les te geven en waarschijnlijk ga ik dit semester een extra vak volgen waardoor ik 6 – in plaats van de gebruikelijke 5 – vakken moet bijhouden. Hopelijk kan ik het allemaal handelen, haha.

IMG_0433

 

IMG_0435

IMG_0436

We sloten de vakantie op zondag avond echt af met sushi. We testten de nieuwe sushi tent in Oss uit, die sinds kort geopend is. Het restaurant zag er erg mooi uit en het eten was erg lekker, ze hadden ook een aantal rollen op de kaart die de meeste All You Can Eat sushi & grill restaurants niet hebben, dus dat is altijd leuk. Toch een stuk dichterbij dan Koi (Arnhem of Tilburg), waar we meestal naar toe gaan.

Zo. Hebben jullie genoten van vele foto’s met leuke dingen? Want vanaf nu wordt het allemaal weer saai en nerderig, haha. Econometrics & Operations Research laat er geen gras over groeien, vol aan de bak, dus. Komende maand heb ik wat verjaardagen gepland staan, ik ga met vriendinnen van de uni naar Guus Meeuwis, want hij komt naar Tilburg en ik ga met mijn broer naar een cabaretier (cadeau voor mijn verjaardag).

Liefs, Steffi