Zoals beloofd; een artikel over de zombie-invasie van Halloween team SCREAM. 31 Oktober pakten we het groots aan met verschillende optredens in Oss en Nijmegen, geheel in Halloween stijl, natuurlijk. Maarliefst dertig zombies stonden op uit de dood om de binnenstad onveilig te maken. 

IMG_6987b

Sinds kort heeft SCREAM een eigen YouTube kanaal. Abonneren op het kanaal van SCREAM kan hier.
De video verscheen als eerste op de SCREAM Facebook pagina en heeft ondertussen al meer dan 7500 weergaven!

IMG_1633b

Met z’n drieën hebben we in de ochtend dertig zombies geschminkt, zowel dansers als ouders en zijn verschillende moeders met de toupeerkam en babyolie aan de gang gegaan. De dansers die al door de zombie transformatie routine geweest waren hebben we voor de tv geplant met de dansfilms ‘You Got Served’ 1 en 2.

‘s Middags hebben we met zijn allen geluncht en rond half 4 gaven wij het eerste optreden van de dag op De Heuvel in Oss. Na drie optredens zijn we met z’n allen op pad gegaan richting Nijmegen en ondertussen hebben we vele mensen achter het stuur laten schrikken en lachen, maar ook zich laten verslikken in hun drinken en hun eetlust ontnomen. Er was zelfs een oude man die zijn gebit uit zijn mond haalde en ons daarmee wilde bijten, dat vind ik nou humor.  Die man is in ieder geval op een goede manier opgedroogd.

IMG_1636bIMG_1674b

In Nijmegen aangekomen gingen we eerst opzoek naar voedsel, want de zombies waren uitgehongerd. Gelukkig vonden we net op tijd een friettent in de stad die groot genoeg was voor onze zombie invasie, want anders hadden verschillende zombies wellicht naar sappig mensenvlees gezocht.
Mevrouw en meneer chinees van de friettent bleven heel rustig, alsof het de normaalste zaak van de wereld was dat de zaak ineens propvol met ondoden. Ze gingen systematisch te werk en voor we ‘boe’ konden zeggen zat iedereen een welverdiend frietje en snack naar binnen te werken. Echt credits voor Friterie & Zo in Nijmegen, want alles verliep soepeltjes en de frietjes waren goed gebakken (vaak als het druk is wordt friet maar half gebakken, dat is echt niet te eten als je het mij vraagt).

IMG_1638bIMG_1645b

Met de buikjes gevuld konden wij weer op pad, maar niet voordat we ons vergrepen aan een ijsje. Want zombies houden erg veel van ijs, mocht je daar nog niet van op de hoogte zijn. Wat een top ouders hebben we toch in het team van SCREAM. De papa en mama van Madelon en van Vera sponsorden namelijk de lunch, het avondeten en het toetje! En natuurlijk was deze hele dag ook niet mogelijk geweest als alle andere ouders niet de handjes uit de mouwen hadden gestoken tijdens de voorbereidingen en het voor het vervoer.

IMG_1639bIMG_1640b

We gaven verschillende optredens in de binnenstad van Nijmegen, waaronder een optreden met een vrijgezellen feest als toeschouwers en een privé optreden voor een klein kroegje (tegenover PAK). En we werden zelfs ter plekke gevraagd om een optreden te geven op een Halloween bruiloft aan de Kade. Het was een beetje krap om vijfentwintig dansende zombies kwijt te kunnen op een vloer van 2 bij 3, maar we hebben het er goed vanaf gebracht.

IMG_1647bIMG_1670b

We sloten de avond af met een optreden tijdens de opening van de jaarlijkse Halloween Run, georganiseer door Run2Day. Daarna was het de hoogste tijd om richting huis te gaan, want onze zombietjes waren ondertussen bekaf van de energieke en spannende dag en het vele lopen. De volgende ochtend werden ze immers weer om half 8 op de parkeerplaats voor Danscentrum Zwijsen verwacht voor de eerste wedstrijd van dit dansseizoen.

SCREAM, jullie zijn toppers!

Liefs, Steffi

P.S. Sorry, de foto’s zijn misschien niet van de kwaliteit die jullie gewend zijn, maar ik was natuurlijk druk in de weer met mijn schminkspulletjes. De dansers en ouders hebben zelf foto’s gemaakt met hun smartphone.

P.P.S. Vrijwel alle gebruikte schmink producten zijn van het merk Grimas en kun je kopen bij de Schminkspecialist. Ik gebruikte bijvoorbeeld Water Make-up Pure in zwart (101), wit (001), felrood (501), purper (603) en oudrood (507). Filmbloed Zuurstofrijk ZuurstofarmDirt paste*, Blood pasteTransparant Powder*, Mastix Extra huidlijm, Latex Rubber Milk* en Tandlak. Maar ook Derma WaxDerma Wax SpatelCleansing Lotion* en cleansing cream*. Al mijn facepaint artikelen en video’s kun je hier terugvinden.

* Deze producten heb ik ontvangen om te gebruiken in mijn grime, schmink en make-up artikelen.
Mijn mening is, zoals altijd, die van mezelf. Twijfel je aan mijn oprechtheid, lees dan mijn disclaimer.