Jullie zijn allemaal op de hoogte van mijn grootste hobby: lekker eten. Maar, ik heb nog een tweede: series kijken! Mijn ideale chill-moment is dan ook lekker ‘s avonds op de bank met een goede serie, een dekentje en wat te knabbelen. 

Benieuwd naar de eerdere edities? In Recommended TV series #1 en in #2 nam ik jullie mee in the supernatural world.

Eerst even een terugblik. Uit deel 1 volg ik enkel nog Suits. De rest is afgelopen en volledig afgekeken (op Blacklist na, ik weet niet waarom, maar op een gegeven moment had ik dat echt even helemaal gezien. Ik ben gestopt met kijken en heb er eigenlijk nooit meer aan terug gedacht). Toevallig heb ik afgelopen week de laatste aflevering Suits van Seizoen 5 gezien en ik kan niet wachten tot seizoen 6 begint, maar dat duurt nog wel even. Ik ben nog niet van gedachten veranderd: de karakters Louss Lit, Donna en Harvey Specter maken deze serie.
Wat deel 2 betreft: Ik hou nog steeds van mijn wekelijkse portie bovennatuurlijke gebeurtenissen. Ik kijk op het moment seizoen 7 van The Vampire Diaries en ondanks dat een hoofdrol speler de serie verlaten heeft kijk ik nog met veel plezier. Ik probeer niet te spoilen, dus ik zeg niet wie, maar eigenlijk ben ik er wel blij over die ene acteur minder. Ik kan in ieder geval alvast zeggen dat het niet Damon is, want dan was ik waarschijnlijk al gestopt met het kijken van deze serie, hihi. Damon is en blijft gewoon mijn vampire crush. Ook The Originals (spin-off van TVD) kijk ik nog erg graag. Ondertussen is seizoen 3 aan de gang.
Wat ik de vorige keer al zei, the Secret Circle bestaat slechts uit twee seizoenen en die zijn beide al afgelopen, dus deze kun je naar alle hartenlust die hard doorkijken van begin tot eind. Het zelfde geldt voor de vijf seizoenen van 902010 (en nu vraag ik me af wat die nu weer deed in het supernatural deel, maar goed).
Als laatste hebben we nog Once Upon A Time. De mid-season stop van seizoen 5 is net voorbij en ik kijk nog steeds, maar ik vind wel dat het steeds vaker wat standaard wordt. Het is dan ook zeker niet de serie waar ik het meeste naar uitkijk elke keer weer.

Ook deze keer heb ik het artikel weer opgesplitst in twee delen. De volgende keer vertel ik jullie over de serieuze, drama en die-harde actie en bloed series, maar vandaag houden we het op de iets luchtigere series. Ik moet toch een beetje de spanning opbouwen, natuurlijk.

Rosewood (IMDb score 6.1)

Deze serie kijk ik nog maar kort. Het is dan ook een relatief nieuwe serie (2015) met slechts nog maar 1 seizoen en dus ook nog niet zo bekend. Vandaar de ietwat lage IMDb score van 6.1. Wel zie je dat de serie stijgt qua waardering, dus ik denk dat ‘ie puur nog wat bekender moet gaan worden en dat het punt dan vanzelf wel wat omhoog gaat. Persoonlijk vind ik het wel echt een leuke, vlotte, grappige serie.

Genres: crime, drama, mystery & comedy

23402-rosewood-copertina_jpg_620x250_crop_upscale_q85

Het is niet het meest diepgaande verhaal ever, maar de afleveringen kijken lekker weg en zijn best wel feel good, gezien het Miami sfeertje. Nou ja, het gaat over een charmante man (Rosewood) en hij is de beste patholoog van Miami, waardoor de FBI hem regelmatig inhuurt voor de ontrafeling van mysterieuze moordzaken. Hij werkt vaak samen met no-nonsense FBI detective Villa, wiens echtgenoot onlangs is overleden. Echter, Rosewood heeft een zeldzame hartkwaal, waardoor het voor hem elk moment gedaan kan zijn. Dus, dat klinkt best wel heftig. Toch brengt deze serie alles lekker luchtig en met een flinke smak (ietwat flauwe) humor. Soms heb je daar gewoon even zin in. Ik in ieder geval wel.

08092015_series_www.pizquita.com_000010000294

Limitless (IMDb score 7.9)

Limitless volg ik ook nog maar sinds kort en is nog bezig met het eerste seizoen. In de serie komt de doodgewone, 28-jarige Brian (of, nouja, een beetje een dropout guy) in een interessante situatie terecht. Een speciale drug, NZT genaamd, maakt het mogelijk om voor 12 uur lang over je gehele breincapaciteit te beschikken (‘normale’ mensen gebruiken maar 10% van hun hersencapaciteit). Deze drug komt echter niet zonder bijwerkingen, maar Brian lijkt immuun te zijn. Hij wordt ingehuurd als consultant voor de FBI, maar achter de schermen blijkt hij zichzelf als maar verder in de nesten te werken.

Genres: comedy & thriller

limitless

Misschien val ik een beetje in herhaling, maar ook deze serie is een stuk minder serieus als ‘ie lijkt. Sterker nog, af en toe gaat het mij echt een beetje te ver. Als ik niet 100% in the mood bent kan ik me nog best eens gaan irriteren aan deze serie, doordat Brian echt even af en toe zijn kinderachtige momentjes toont met zijn knutselwerken en de gekleide versies van zijn twee bodyguards Mike en Ike. Wellicht dat dat de reden is dat de populariteit op IMBd daalt. Als je wel in de stemming bent denk je alsnog what the hell doet hij nu weer (en wil je je hand voor je gezicht slaan, geloof me), maar dan is het toch wel geinig.

CBS_LIMITLESS_102_CLIP1_644518_640x360

Af en toe vind ik deze serie toch wel een beetje vergezocht, maar dat is juist het idee van de serie. Stel je voor als je in plaats van slechts een tiende deel, maar gewoon 100% van je intelligentie en geheugen zou kunnen gebruiken. Wellicht ging het dan wel echt zo. Als je absoluut niet van drama en diepgaande verhalen houdt dat is dit zeker wat voor jou, maar ik ben juist altijd heel kritisch bij komedie series.

White Collar (IMDb score 8.3)

Maar liefst zes seizoenen en reeds geëindigd, maar alsnog blijft de populariteit van deze serie stijgen. Zucht. Ik vind het ook jammer dat ik  niet meer naar het knappe koppie van Neil Caffrey (Matt Bomer) kan kijken. Ik denk dat deze gast met zijn charme elke dame wel om kan krijgen.
Wat is de beste manier om white collar criminelen te pakken te krijgen? Juist, met behulp van de meeste beruchte white collar crimineel: Neil. De FBI neemt (hartend)dief en (kunst) vervalser Neil aan als consultant onder leiding van Peter Burke. Samen maken ze de grootste avonturen mee en lijkt Neil zich wel thuis te voelen tussen de white collar agents.

Genres: comedy, crime, drama & mystery

7498ac91b3ac9fa17bba24fdbef2afff

Als je klaar bent met de serie kun je meteen door met Magic Mike XXL, want daarin is de rol van Matt aardig gegroeid vergeleken met de eerste Magic Mike film. Ik vermoed dat dat wel wat te maken heeft met zijn succes in White Collar.

tv_white_collar02

Californication (IMDb score 8.4)

Vervolgens: Californication, een serie is die ik eigenlijk al heel lang kijk. Of, nouja, keek, want hij is ondertussen afgelopen. Zeven seizoenen heeft deze serie maar liefst.

Genres: comedy & drama

images

Ik kopieer de beschrijving van IMDb maar even, want eigenlijk nailt deze ‘m gewoon: “A self-loathing, alcoholic writer attempts to repair his damaged relationships with his daughter and her mother while combating sex addiction, a budding drug problem, and the seeming inability to avoid making bad decisions.”david-duchovny-californiacation

Jep, Hank Moodie heeft het er maar zwaar mee. Hij is echt de grootste klootzak en een schatje in een. Hij maakt er elke keer een potje van en je kunt gewoon niet met, maar ook niet zonder ‘m. Het zijn korte afleveringen van een half uurtje die lekker weg kijken en super grappig zijn. Ten minste, als je een beetje van grove humor houdt en tegen wat grof taalgebruik en naakte lichaamsdelen kunt. Californication werd maar liefst 27 keer genomineerd voor een prijs en won er zes, waarvan 1 Golden Globe. Dat zegt toch eigenlijk wel genoeg.

Person of Interest (IMDb score 8.4)

De (nog steeds stijgende) IMDb score van Person of Interest, de laatste van vandaag, komt niet uit de lucht vallen. Deze serie is maar liefst 16 keer genomineerd voor verschillende awards en heeft er 7 gewonnen.

In Person of Interest zoekt de steenrijke computer nerd Harold Finch de hulp van ex-CIA agent John Reese bij het verbeteren van de wereld. Finch heeft een geheime kunstmatige intelligentie software geprogrammeerd die elk individu dag en nacht in de gaten houd door middel van video en geluidsbeelden (iets wat top secret is in verband met privacy). Het systeem filtert de informatie voor de overheid en zoekt naar mogelijkheden van terrorisme om de aanslagen voor te zijn. Echter, de gewone misdaden krijgen een stempel met ‘irrelevant’. Finch is het hier niet mee eens en gebruikt de machine (en de combat skills van John) om de kleinere misdaden te traceren en mogelijk te voorkomen. Makkelijk is dat echter niet, want de informatie geeft alleen aan welke persoon er in een misdaad betrokken is. Maar of deze persoon de misdadiger of het slachtoffer zal zijn is nooit duidelijk..
Geheel humorloos is deze serie echter niet. Af en toe worden we getrakteerd op een momentje droge humor en dat kan ik zelf heel erg waarderen in deze serie.

Genres: action, drama, mystery & thriller

POI-poster

Seizoen vijf komt dit jaar uit en tegen die tijd ben ik er zeker weer bij, want ik heb John wel een beetje gemist. Eigenlijk voor alle spelers ga je veel sympathie voelen gedurende de afleveringen, dat is natuurlijk iets wat een serie een topper maakt (iets wat ik bij Limitless tot nu toe best wel mis, ik zal er niet wakker van liggen als Brian ineens dood neervalt. Sorry, Brian.).

POITOP2_1441615453

Hopelijk zie ik je de volgende keer weer terug na een terroristische aanslag, een nucleaire oorlog die de mensheid vernietigde, tussen de zombies, draken en tijdens het regime van een dictator. 

To be continued.

Liefs, Steffi