californiacation-season-3-postercaliforniacation-season-3-posterDaar gaan we dan, op naar het volgende deel van mijn favoriete tv-series. De selectie van vandaag bevat zelfs de top 3 van mijn favorieten op dit moment. Enjoy!

Zoals beloofd vandaag wat minder humor en wat meer serieusheid met terroristische aanslagen, dictatoren, een nucleaire oorlog die de mensheid vernietigt, zombies en draken. Net zoals in de vorige post houd ik het artikel een beetje opbouwend door ze te bespreken van laag naar hoog wat betreft IMDb score.

series #4

Quantico (IMDb score 7.4)

In Quantico volgen we een nieuw jaar FBI-agents-in-opleiding die klaargestoomd worden voor het echte werk tijdens hun training op de Quantico basis in Virginia. Waar het eerst vechten is om je plek op Quantico te behouden, komen ze later voor grotere zorgen te staan..

Genres: crime, drama, mystery & thriller

quantico_large_1asglfe-1asglfp

Quantico won de People’s Choice Award 2016 voor de favoriete actrice in een nieuwe serie. Persoonlijk ben ik het daar helemaal mee eens. Alex is echt een beetje een girl crush van me, een prachtige vrouw.
Quantico-on-ABC-quantico-38969768-1920-1080

Ik wil niet te veel vertellen, want toen ik ging kijken wist ik ook eigenlijk nog niets meer dan dit. Op IMDb staat nog een extra stukje info, maar ik vraag me af of ik dat destijds juist wel of liever niet geweten had. Ik ben bang dat als je al iets meer weet dat je dan anders naar het eerste deel van de serie gaat kijken en dat vind ik zonde, denk ik. Dus hou ik het maar een beetje op een vage introductie.
Er zijn ondertussen 14 episodes, dus dat is niet zo heel veel. Er zullen nog 8 afleveringen uitkomen dit seizoen  Wel staat er als het goed is al een seizoen 2 gepland.

Fear The Walking Dead (IMDb score 7.4)

Als spinoff serie van The Walking Dead kon ik natuurlijk deze serie niet laten liggen. We gaan een stapje terug en krijgen het begin van de apocalyps te zien. Wat gebeurt er op het moment dat de wereld langzaam wordt overgenomen door zombies. Hoe gaan mensen zich gedragen en hoe ze om gaan met zulke vreemde gebeurtenissen. Hierin volgen we de familie Clark, waarvan de losgeslagen junkie Nick Clark de eerste gekke dingen mee maakt.

Genres: drama & horror

fear4

Wat deze serie betreft weet ik het nog niet helemaal. Obviously ben ik gaan kijken nadat ik al seizoenen lang mee draai met The Walking Dead, maar seizoen 1 van deze serie heeft me nog niet helemaal overtuigd. Wellicht is het even inkomen, maar een seizoen lang vind ik wel een flinke tijd, haha. Maar ik heb wel hoop dat ze straks echt gaan knallen, dat kan ook haast niet anders. Er zijn nu twee afleveringen uit van seizoen 2.

Fear-the-Walking-Dead-New-Details

The 100 (IMDb score 7.9)

Nadat aarde een nucleaire oorlog heeft meegemaakt is de aardig onleefbaar door de radiatie. De enige overlevenden zijn de 2400 mensen die wonen op The Arc, een ruimte station dat gebouwd is voor alle drama startte. Al 97 jaar leven de mensen op The Arc onder strenge regels en niemand van hen heeft ooit in levende lijven een stap op aarde gezet, op het gras gestaan, gezwommen in water.. Elke misdaad wordt bestraft met de dood, behalve wanneer je minderjarig bent. In dat geval krijg je een plekje in de gevangenis. Maar na 97 jaar lijkt The Arc het niet langer meer uit te kunnen houden. Zuurstof, medicijnen en voedingsmiddelen raken op en maatregelen moeten genomen worden. Het bestuur besluit 100 minderjarige gevangenen via een space shuttle naar aarde te sturen om te kijken of het overleefbaar is. Zowel de dochter als de zoon van twee bestuursleden zijn onderdeel van de testgroep. Maar ze hebben geen keus, want zonder de hulp van de aarde zal iedereen op The Arc overleiden en zal het hele menselijke ras uitsterven. De jeugd komt er echter achter dat de aarde lang niet is wat ze altijd gedacht hadden..

Genres: drama, mystery & sci-fi

Download-The-100-Tv-Series-Full-Episodes

Jaaaaa, deze serie zit in het midden van seizoen 3 en ik heb die afleveringen echt in een hele korte tijd erdoorheen gejaagd. Ik vind de personages ook gewoon zo tof. Clark, de dochter van een van de raadsleden neemt de leiding op aardig, samen met Bellamy Blake, iemand die daar eigenlijk helemaal niet zou moeten zijn. Clark Griffin doet me denken aan een vriendin van mij, Maran (Hi, lees je dit? haha.) en deze serie bevat ook nog girl crushes #2 en #3, namelijk Octavia Blake en Lexa. Lexa speelt ook mee in Fear The Walking Dead, maar haar rol in The 100 is 1000x vetter, als je het mij vraagt. Maar ook Lincoln en Bellamy zijn erg leuk om naar te kijken met een veegje zand en een beedje bloed hier en daar. Dr. Abigail Griffin (de moeder van Clark) heeft ook een kleine rol in The Person of Interest, ze is ondertussen al de 50 gepasseerd, maar als ik er op die leeftijd nog zo uit mag zien dan teken ik daar direct voor!

100-season-3

Ik moet wel eerlijk toegeven dat vanaf het eind van seizoen 2 (en dus ook in seizoen 3) het sci-fi achtige eraan toe wordt gevoegd. Persoonlijk had ik dit denk ik liever niet gezien. Ik ben benieuwd hoe ver ze hier mee gaan, want ik denk wel dat dat de serie kan maken of breken. Op het moment zie ik er namelijk nog niet echt het positieve van in, maar wellicht heeft het allemaal wel een groter geheel en vind ik het uiteindelijk juist weer top. Ik ben benieuwd!

the100season21280jpg-57aa79_1280w

Tyrant (IMDb score 7.9)

Barry Al-Fayeed is opgegroeid in Abbudin, een land in het midden oosten, waar zijn vader de macht had. Op zijn zestiende jaar (toen heette Barry nog Bassam) is hij uit Abbudin gevlucht naar Amerika, waar hij zijn leven heeft opgebouwd en nu getrouwd is met Molly en twee kinderen heeft. Beide hebben ze het goed voor elkaar, want ze zijn dokter en kinderarts. Bassam nooit meer teruggekeerd, tot op de dag dat zijn moeder hem en zijn familie uitnodigd om de trouwerij van zijn neefje te vieren. Echter, eenmaal aangekomen vind Bassam het moeilijk om zomaar weer terug te keren naar Amerika, nu hij alle problemen ziet waar zijn familie in verstrikt zit en hoe zij hun land leiden; op een manier waar Bassam het moreel gezien niet mee eens is. Hij besluit om te blijven, aangezien hij de enige is waar zijn familie naar luistert, maar daardoor wordt ook de band met zijn nieuwe familie aardig op de proef gesteld.

Genres: action, drama & thriller

Tyrant-Season-3-Release-Date1

Tyrant keek ik voor het eerst tijdens een gezellig weekend je met Bernard en Maran, op aanraden van Pascal. Normaal gesproken ben ik niet zo’n oorlog en politieke film liefhebber, maar voor Tyrant maak ik maar al te graag een uitzondering.

Goede acteurs, goed, diepgaand verhaal. Inclusief girl crush #4 voor de vrouw van Jamal (ben even haar naam vergeten, haha, ik zit ook al zo lang zonder afleveringen. Ze kijkt een beetje streng, maar ze is prachtig) en ook Bassam vind ik een mooie man.

tyrant

Op het moment wacht ik op seizoen 3. Maar ik ben niet de enige, want als ‘t goed is was ook Bernard helemaal in zijn nopjes na het zien van de eerste paar afleveringen van deze serie en ook mijn moeder heb ik overtuigd (en zij weer haar zus, haha). Helaas moeten we nog wel even wachten, want in juni begint het weer.

Tyrant (1)

Orphan Black (IMDb score 8.4)

Sarah is wees en heeft niet al haar zaakjes op orde. Wanneer ze per toeval getuige is van een zelfmoord door een vrouw die precies op haar lijkt is het voor Sarah een logische stap om haar identiteit (als detective) aan te nemen in de hoop op een beter leven voor haar dochtertje en haarzelf. Vanaf dat moment komt ze echter in nog veel gecompliceerdere situaties terecht en kan ze niet stoppen om te achterhalen zijzelf is en waar ze eigenlijk vandaan komt.

Orphan Black heeft maar liefst 32 prijzen gewonnen en is genomineerd voor een Golden Globe.

Genres: action, drama & sci-fi

AA_orphanblack_thumbnail_s2_02_web

Deze serie kijk ik met vrienden, dus maximaal 1x per week, waardoor ik er wat langer over doe. Ik moet zeggen dat ik er daardoor ook niet voor de volle 100% in zit als bij de andere series, want wanneer je gewoon die-hard veel afleveringen achter elkaar kunt kijken word ik altijd extra enthousiast. Deze serie behoort daarom niet tot mijn top 3, maar is zeker de moeite waard om te kijken (de IMDb score is niet voor niets een 8.4)

In ieder geval, sowieso credits voor actrice Tatiana Maslany, want ik denk dat haar rol in deze serie helemaal zo makkelijk nog niet is.

orphan-black-poster

Jessica Jones (IMDb score 8.4)

Als je een beetje van de superhelden bent dan is de MARVEL serie Jessica Jones absoluut de moeite waard om te proberen. Jessica Jones is een whiskey drinkende ex-superheldin uit Hell’s Kitchen en verdient momenteel de kost als privé detective waarin haar super powers nog wel eens van pas komen. Toch is Jessica psychisch nooit helemaal bevrijd van haar verleden en lijkt het voor haar onontkoombaar om verder te gaan met haar toekomst. Al helemaal als een oude bekende weer op de voorgrond treedt.

Genres: action, crime, drama & sci-fi

jessica-jones-netflix-poster

Ook Jessica Jones is geen serie uit mijn top 3, maar desondanks is het alsnog een goede serie.

The Walking Dead (IMDb score 8.6) 

Eindelijk komen we aan bij nummer 1 op mijn persoonlijke serie-lijstje. The Walking Dead vind ik gewoon geweldig. Niet voor niets dat de serie een dikke 8.6 scoort en genomineerd is voor een golden globe naast de overige 129 nominaties en 44 prijzen die al in de wacht zijn gesleept.

Wat betreft de omschrijving van het verhaal houd ik het kort en citeer ik het stukje van IMDb: ‘Sheriff Deputy Rick Grimes leads a group of survivors in a world overrun by the walking dead. Fighting the dead, fearing the living.’

Genres: drama, thriller & horror

1710907

Een kei hard verhaal gewoon met top acteurs. Je leert ze echt kennen en door de afleveringen heen zul je toch echt afscheid moeten nemen van verschillende hoofdpersonen. Dat is wat dit verhaal zo goed maakt. Het gaat zoals (ik denk) dat het er in het echte leven ook aan toe zou gaan na een zombie apocalyps. Alles is door en door uitgedacht tot in de details. Het is niet zo dat het langdradig wordt of veel van hetzelfde, want in zo’n soort situatie gaat alles in fases en uiteindelijk zijn de zombies niet meer je grootste probleem.
The-Walking-Dead-season-4-wallpapers-7

Super goed verhaal. En ondanks dat sommige vrouwen misschien in eerste instantie denken dat het niets voor hen is door de zombies, zet je daar alsjeblieft overheen en waag je aan de serie. Echt waar, de zombies zijn extra, niet de main focus. De main focus ligt echt op het verhaal en hoe te overleven in zo’n situatie. En of de mensheid op een gegeven moment niet zo ver van fatsoen afwijkt dat je wellicht meer angst moet hebben voor de medemens dan voor de ondoden.

3 April komt de seizoensfinale aflevering uit van seizoen 6 en seizoen 7 staat al op de planning voor oktober dit jaar. Genoeg te kijken dus.  the-walking-dead-season-5-trailer
Game of Thrones (IMDb score 9.5)

En last but not least, Game of Thrones. Dit, mensen, is ook echt een geniale serie. Ik denk The Walking Dead en Game of Thrones eigenlijk een beetje op een gedeelde 1e plaats staan, maar omdat er zo veel tijd tussen de seizoenen van GoT zit blijf ik minder in het verhaal hangen dan bij The Walking Dead, waardoor deze wat mij betreft een streepje voor heeft.
Maar, als je de hele wereld moet geloven is dit DE beste serie ever gewoon, met een IMDb score van maarliefst 9.5 en 276 nominaties, en 177 gewonnen prijzen waar onder een Golden Globe.

Het verhaal van GoT is gewoon zo breed, als ik dit zelf wil gaan samenvatten kom ik waarschijnlijk alsnog op 1 kantje uit (kortbondigheid is nooit mijn sterke kant geweest, haha). Vandaar dat ik toch maar weer IBMd citeer.

‘Nine noble families fight for control of the mythical land of Westeros. Political and sexual intrigue is pervasive. Robert Baratheon, King of Westeros, asks his old friend Eddard, Lord Stark, to serve as Hand of the King, or highest official. Secretly warned that the previous Hand was assassinated, Eddard accepts in order to investigate further. Meanwhile the Queen’s family, the Lannisters, may be hatching a plot to take power. Across the sea, the last members of the previous and deposed ruling family, the Targaryens, are also scheming to regain the throne. The friction between the houses Stark, Lannister, Baratheon and Targaryen and with the remaining great houses Greyjoy, Tully, Arryn, Tyrell and Martell leads to full-scale war. All while a very ancient evil awakens in the farthest north. Amidst the war and political confusion, a neglected military order of misfits, the Night’s Watch, is all that stands between the realms of men and icy horrors beyond.’

Genres: adventure, drama, fantasy

video.yahoofinance.com@f9fb0c14-157f-3413-b905-514aea287859_FULL

Wederom, mensen die afgeschrikt worden door een draak of een enkele white walker die om de zoveel tijd eens in beeld verschijnt. Laat je daar alsjeblieft niet door leiden. Ik weet zeker dat het je alles waard is als je in deze serie zit. Het toffe aan dit verhaal is dat er gewoon heel erg veel verhaallijnen door elkaar heen lopen. In het begin is dit wellicht een beetje verwarrend, omdat je alle families moet leren kennen en ze dus goed uit elkaar moet houden, maar als dat eenmaal duidelijk voor je is dan zit je goed! De serie is lekker afwisselend. Door het grote aantal families komt het vaak voor dat sommige verhaallijnen niet eens aan bod komen in een aflevering. Ook is dit gewoon de meest onvoorspelbare serie ooit, want ook voor hoofdrolspelers toont het verhaal geen genade. george-rr-martin-warns-of-upcoming-game-of-thrones_6e4a.1920

Crush nummer 100 (ben de tel kwijt geraakt): John Snow <3

Game of Thrones bestaat momenteel uit 5 seizoenen, maar seizoen 6 komt (na heel, heel lang wachten) toch echt 24 april uit. Dit komt doordat GoT een boekenreeks is die verseriet (dat is geen woord, haha) wordt. De schrijver, George R.R. Martin, is natuurlijk ook maar een mens en kan niet sneller schrijven dan mogelijk is. Vandaar dat de seizoenen daarop moeten wachten. In principe stonden er in totaal 7 boeken op de planning, gelijk aan het aantal koninkrijken, maar ik heb via internet gelezen dat er wellicht nog wel een 8e bij komt. Dat is allemaal natuurlijk maar moeilijk te zeggen en dat is wederom te danken aan het grote aantal verhaallijnen.

2914438-5733167267-Game-

Game of Thrones en The Walking Dead zijn wat mij betreft echt top of the bill. Ook Tyrant en The 100 heb ik er in korte tijd helemaal doorheen gejaagd. Jep, toen ik meer dan een jaar geleden deel 1 en 2 typte was ik helemaal verslaafd aan The Vampire Diaries (IMDb 7.9). Ondanks at mijn crush (daar heb je ‘m weer) voor Damon nog altijd bestaat en ik de serie alsnog trouw volg is het absoluut niet meer de favoriet onder mijn favorieten. Suits (8.7 IMDb) en Breaking Bad (IMDb 9.5) raad ik je wel zeker voor de volle 100% aan, want ook dat zijn top series (waarvan Suits de enige is die nog niet helemaal is afgelopen. Seizoen 6 komt in juni uit als het goed is.).

Heb je deel 12 en 3 nog niet gezien? Bekijk dan ook die zeker eventjes.

Liefs, Steffi