Het idee kwam tot stand in de party bus richting de finale van het Europees kampioenschap hiphop in Kalkar. Ik had de meiden zo gemist en vond het stom dat ik afgelopen maanden naar vrijwel geen enkele wedstrijd kon komen kijken. Spontaan besloot ik een slaapfeestje te plannen zo gauw dat al mijn studie verplichtingen gefikst waren. 
sleepover

En zo had ik afgelopen weekend maar liefst 19 tieners in mijn huis. Rond een uurtje of half acht kwam de meute richting mij en installeerde iedereen haar luchtbed of matras. Het is maar goed dat het mooi weer was, want binnen hadden al die bennen nooit gepast! Nu konden we een grote tent opzetten achter op de plaats, waar bijna alle bedden in pasten. De tuindeuren stonden open en binnen lagen nog de laatste paar matrassen. Eigenlijk was de hele vloer gewoon één groot bed.

IMG_6681

We hadden afgesproken dat iedereen zelf iets lekkers zou maken. Zo zou ik niet de hele dag in de keuken hoeven staan om twintig monden met lekkers te vullen. Iedereen zou iets leuks verzinnen en aan mij doorgeven wat ze wilden maken, zodat ik een beetje het overzicht kon houden en dat er geen dubbele dingen gemaakt zouden worden. Dit was echt een geniaal plan, want iedereen kwam met de leukste en lekkerste ideeën aanzetten. Twee monchou taarten, een cake (met I <3 SCREAM erop), brownies, meloen met ham, wraps, chocoladefondue, minipizza’s, ijs en nacho’s met dip. Een ding was zeker: vergaan van de honger zouden we sowieso niet!

IMG_6702 IMG_6669 IMG_6705

Tja. En dan hadden we nog een zaakje om rekening mee te houden: de heren. Natuurlijk kunnen Tim en Rufino niet zonder de dames, dus onze girls only sleepover party zou nooit slagen als we hun niet tegelijkertijd konden vermaken. Anders hadden ze geheid de hele avond aan de deurbel staan trekken. Zelfs als we niet open zouden doen, met z’n tweeën vermaken zij zich wel. De beste optie was gewoon om ook voor hen een top nacht te plannen, en dus hebben zij met Pascal een LAN-party gehouden. Mannen dingen doen. Boeren enzo hoort daar blijkbaar ook bij.

IMG_6701

Met de heren onder de pannen konden wij als meiden ook daadwerkelijk meiden dingen doen, iets wat er anders waarschijnlijk niet echt van zou komen. In principe niet erg, want de heren horen natuurlijk bij het team en ik wil ze voor geen goud kwijt, maar deze keer wilde ik gewoon zo graag met de meiden wat quality time. En dat is gelukt, want het zelfde geldt voor ouders. Ook zij waren voor de verandering eens niet welkom. We hebben lekker gegeten, nagels gelakt, haren ingevlochten, maskertjes opgedaan (Ik had een grote tube met gezichtsmasker gekocht bij de Kruidvat) gekletst en Magic Mike gekeken.

IMG_6678 IMG_6680IMG_6706

Al met al zijn de heren slechts drie keer een half uurtje komen party crashen die avond, nacht en ochtend. Op deze manier was het erg leuk, want we hoorden zo toch een beetje bij elkaar en waren een team.
Een keer zijn ze via de voordeur het balkon op gesneakt en lieten ze de meiden schrikken doordat de tent toch wel erg hard op en neer ging. Dat kon de wind toch niet meer zijn? Dit was zo rond een uurtje of 11 ‘s avonds. En toen ze er dan toch waren, konden ze meteen een groepsfoto maken, want anders had ik er zelf niet opgestaan.

IMG_6730

Om half twee ‘s nachts moest er nog een keer door de tent geschreeuwd worden toen we zo aandachtig en geconcentreerd Magic Mike aan het kijken waren (en minipizza’s aan het eten) dat we absoluut niet op de twee figuren met enge maskers achter ons aan het letten waren.

Verder hebben ze het de hele nacht uitgehouden achter de PC. Ik ben trots op ze. In de ochtend stonden ze om half acht (na het eten van gekookte en gebakken eieren) wel al weer te trappelen om ons op te zoeken (schattig hè), maar dat hebben we kunnen rekken tot half 10.

IMG_6723

Al met al zijn de meeste dames rond een uurtje of 4 gaan slapen, maar aangezien we buiten in een tent lagen was de opkomende zon om half 6 niet helemaal welkom. Tja wat doe je dan? Natuurlijk nog een rondje buffet.. Met ijs, monchou taart en nacho’s met dip.. Lekker, zo op de vroege ochtend. Gelukkig daarna weer in slaap gevallen tot kwart over negen. En ook om half tien gingen wij aan de slag met ontbijt met een powerontbijt: scrambled eggs en bacon. Vervolgens samen opruimen en tussen half twaalf en twaalf uur ‘s middags is iedereen weer richting huis vertrokken.

IMG_6728

Al met al is deze nacht compleet geslaagd! Het was super leuk en dit gaan we er sowieso inhouden op jaarbasis. Volgende keer houd ik dan wel rekening met de proefwerkweek waar sommige meiden nog voor moesten leren. Want zo heel veel is daar op zondag vast niet meer van gekomen..
Als je het mij vraagt was dit een perfecte afsluiting van het seizoen met SCREAM. Vanavond hebben we de laatste ‘training’ bij Zwijsen, met alle wedstrijddansers bij elkaar, zowel de oude als de nieuwkomers na de audities van afgelopen week.

En ik? Ik heb de hele dag geluierd op een tuinbedje (en verbrandt) en ‘s avonds met familie gebarbecued, want het was zo’n mooi weer! Eigenlijk stond op de planning dat ik Mystique (X-men) zou gaan schminken, maar door de hitte (en lamheid) heb ik dat maar een dagje vooruitgeschoven. Een blogpost daarvan kunnen jullie in ieder geval binnenkort verwachten op Beauty Square.

Liefs, Steffi