Hee daar, aangezien ik merk dat mijn bezoekersaantal elke dag stijgt leek het me tijd worden om eens duidelijk te maken hoe Beauty Square nou in elkaar zit en wat de categorieën en subcategorieën inhouden. Op zoek naar iets? Hier kom je te weten waar je het kunt vinden.

latest post

Op de hoofdpagina bij ‘LATEST ENTRIES’ vind je de 12 laatst geposte artikelen. Wanneer je onderaan de pagina bent beland en je drukt op ‘OLDER’ kom je op een pagina met artikelen die al wat ouder zijn enzovoort enzovoort.

older

Standaard zie je op de homepage een artikel weergegeven met een titel, inleiding en een bijpassend plaatje. Verder staat aangegeven tot welke categorie het artikel behoort en in de kleine lettertjes wat overige info zoals de datum waarop het artikel is gepost en door wie.

artikel

latest post2

Wanneer je op het icoontje die hierboven met een rode pijl is aangegeven klikt krijg je de indeling zoals hierboven op de foto. Hier zie je ook de twaalf laatst geposte artikelen maar dan zie je enkel de bijbehorende plaatjes, zonder titel en inleiding. Op deze manier kun je zien naar welk artikel jouw oog het eerst wordt getrokken.

about enz
Bovenaan op de site zie je een zoekbalk staan. Hier kun je trefwoorden intypen om snel een artikel terug te zoeken. Dit is vooral handig wanneer ik straks zoveel artikelen heb geschreven dat het lang gaat duren om het terug te zoeken via de categorieën en door te bladeren.

Naast de zoekbalk zie je een lijstje met standaard informatie over de site (ABOUT BEAUTY SQUARE), over mij (ABOUT ME), hoe je contact met mij op kunt nemen (CONTACT) en mijn disclaimer (DISCLAIMER).

De slider zal je in een kleine tijd een indruk geven over wat je op deze site kunt verwachten. Hier zul je dus grotendeels mooie foto’s van looks met inspirerende teksten vinden.

main menu

Vrij bovenin zie je een balk met HOME, BEAUTY, FASHION enzovoort. Door op ‘HOME’ te drukken kom je vanuit elke pagina op Beauty Square weer op de hoofdpagina terecht.

beautyNaast ‘HOME’ vind je verschillende categorieën. Wanneer je dus zin hebt om bijvoorbeeld alles over beauty te lezen maar hou je niet van DIY’s omdat je geen knutselaar bent, dan kun je zo al mijn artikelen makkelijk sorteren en kom je alleen de artikelen tegen waar jij op dat moment zin in hebt. Wanneer je op ‘BEAUTY’ klikt zullen alle artikelen die met beauty temaken hebben tevoorschijn komen.

Wanneer je op de categorie ‘BEAUTY’ staat met je muis komen er ook nog subcategorieën tevoorschijn. Hierdoor kun je tussen alle beauty artikelen nog verder filteren.

LOOKS: Hier kun je al mijn make-up creaties vinden. Zowel mooie oog looks als gehele maquillages met alles erop en eraan.  Eerst was deze categorie verdeeld onder EOTD (eye of the day) en FOTD (face of the day) maar het leek me fijner om alles gewoon bij elkaar te hebben wat betreft mijn make-up looks.
TUTORIALS: Wanneer ik stap voor stap uitleg hoe ik een look maak is dat een tutorial. Op deze manier kun je mijn instructies volgen en mijn looks namaken.
MAKE-UP OVERLOAD: Dit zijn make-up looks die extreem en of over the top zijn. Leuk als je een keer wilt experimenteren met make-up of alles uit de kast wil trekken voor een thema feest.
PRODUCT REVIEW: Een onderdeel van het blogger zijnde is om jullie te laten weten welke producten, naar mijn mening, fijn of juist verschrikkelijk zijn. Dit zal voorkomen dat je een miskoop doet. Natuurlijk is het altijd persoonlijk of een product perfect bij je past, maar ik probeer naar elk product dat ik review zonder vooroordeel te kijken. Daarbij bedenk ik me ook of een product voor anderen misschien wel geschikt is wanneer het voor mij niets is. Bijvoorbeeld dat een kleur beter staat bij iemand met een koele ondertoon of iemand met een donkere huid.
HUID: Hier vind je alle artikelen die met de huid te maken hebben. Denk hierbij aan verzorging of gezichtsmake-up.
HAAR: Hier vind je alle artikelen die met het haar te maken hebben, zoals kapsels.
NAGELS: Hier vind je alle artikelen die met nagels te maken hebben. Artikelen over nail art en nagel verzoring, bijvoorbeeld.
HIGH END: Wanneer ik producten gebruik die behoren tot de hogere prijsklassen worden dat high end producten genoemd. Het is leuk om te lezen over producten die je zelf nooit zou kiezen en een goede manier om erachter te komen welk product nou zijn geld waard is, mocht je jezelf een keer willen trakteren op een duurder product.
BUDGET: Tegenover duur staat natuurlijk goedkoop. Goedkoop betekend niet altijd slecht, budget producten kunnen ook heel goed zijn. Heb je niet zoveel geld te besteden is het slim om hier een kijkje te nemen om de beste budget producten te kunnen scoren. Of juist om te weten welke goedkope producten je toch beter kunt laten liggen. Want €2,- voor een product dat niet doet wat het hoort te doen is nog altijd €2,- teveel.

Let op: Er zijn ook soms artikelen die wel met beauty te maken hebben maar niet vallen onder één van de subcategorieën (ik maak alleen subcategorieën aan voor artikelen die vaker terug komen) Deze artikelen zullen dus alleen zichtbaar zijn als je de gehele beauty categorie leest en niet als je alle soorten sub categorieën van beauty afgaat. (if that makes sense to you guys?) En dit geldt dus ook voor alle overige categorieën die ik hieronder bespreek.

fashion

Alle artikelen die met kleding en mode trends te maken hebben kun je vinden onder de categorie ‘FASHION’. Tot nu toe staat daar alleen nog maar de subcategorie ‘OOTD: OUTFIT OF THE DAY’, waarin ik mijn kleding combi inclusief accessoires aan jullie toon op leuke kiekjes. Maar misschien dat daar later nog meer bijkomt wanneer ik me meer zal gaan verdiepen in de mode kant van mijn blog. Er is bijvoorbeeld een grote kans dat er ooit een ‘SHOPLOG’ subcategorie komt.

lifestyleIn de categorie ‘LIFESTYLE’ post ik artikelen over van alles en nog wat, hierin maak ik onderscheid in mijn persoonlijke leven in ‘PERSONAL’, mijn speciale belevenissen in ‘SQUARE’S EXPERIENCES’ voor zowel mij persoonlijk als eventueel later voor mijn blog (stel dat het ooit zo ver komt dat ik naar pers events ofzo zou mogen gaan). Als laatste hebben we de categorie ‘SQUARE CHAT’, dit is een sub categorie met oog op de toekomst. Wanneer ik later meer bezoekers krijg (en dus ook meer comments) ga ik daar discussies openen. Ik stel dan een vraag en daar geef ik mijn mening over, jullie mogen daarop reageren en met elkaar discussiëren over het onderwerp. Tot nu toe commenten jullie saaie mensen helaas nog niet zo veel (Haha, lol, grapje. Moet eerlijk zeggen dat ik ook een lurker was, lees altijd alle blogs maar reageer haast nooit, ssst) dus zolang dat niet veranderd is dit nog een beetje een loze categorie.

diyIn de ‘DO IT YOURSELF’ categorie haal ik mijn creativiteit uit de kast om zelf iets moois of nuttigs te knutselen. Dit heb ik onderverdeeld in ‘DIY BEAUTY’, ‘DIY FASHION’ en ‘DIY HOME’. Waar ik respectievelijk iets met schoonheid en verzorging doe, iets met mode en kleding en iets met interieur. Op deze manier kun je super leuke dingen maken voor weinig geld of oude items een nieuw leven in blazen.

about enz

YOUTUBE VIDEO’S’ is een handig kopje om snel al (tot nu toe maar twee haha) mijn video’s terug te zien. Soms is het gewoon lekker om niet te hoeven lezen maar enkel te hoeven luisteren. Daarbij kun je met filmpjes beter de blogger ‘leren kennen’ dan via een geschreven artikel. Op dit moment bevat deze categorie geen sub categorieën, maar wat niet is kan nog komen.
Overigens plaats ik hier ook de artikelen in waarin ik video’s van anderen laat zien, zoals laatst met de Pixiwoo zusjes.

Als laatste hebben we de overige categorie ‘UNCATEGORIZED’ waarin ik alle artikelen plaats die niet echt in de bestaande kopjes te plaatsen zijn.

sidebar

In de sidebar kun je onder ‘MORE BEAUTY SQUARE’ snel naar mijn Facebook en Youtube account gelinkt worden. Ik heb geen twitter ofzo maar misschien komen hier later nog wel meer icoontjes bij. De RSS feed staat er standaard bij, daar heb ik eigenlijk niet echt verstand van, maar ik heb me laten vertellen dat dat een beetje het zelfde is als Bloglovin’.

Daaronder vind je de ‘TAGS’ wolk, zo kun je snel op een bepaald merk zoeken of een bepaald onderwerp. De meest voorkomende tags die ik gebruik zijn het grootst weergegeven. Klik op één van de woorden in de tag wolk en je krijg een selectie van alle artikelen met die tag.

Als laatste hebben we nog de ‘FOLLOW THIS BLOG WITH BLOGLOVIN’ knop. Voor meer info daarover kun je het beste hier kijken.

 

Zo, wanneer je dit gelezen hebt zul je in principe wel wegwijs moeten zijn hier op Beauty Square. Misschien lees jij vaker blogs en vind je dit een beetje onnodig en nutteloos, maar ik weet toevallig dat ik ook lezers heb die eigenlijk niet zo goed weten hoe alles nou in zijn werk gaat of een probleem hebben met Engels lezen. (sorry, ik denk soms gewoon letterlijk in het engels dus dat kan ik niet tegen houden, het hoort gewoon bij mij)

Nog vragen, stel ze dan gerust, I’m here to help!

Liefs, Steffi