Langzaam aan begint Halloween alweer dichterbij te komen. Nog maar vijf weken en dan begint het feest. Met mijn horror schmink video’s hoop ik de Nederlandse nuchterheid een beetje te vervangen door een wat extremere variant. Doe eens lekker gek, want het is best leuk om een rottende zombie te zijn, zo op zijn tijd. 

In deze blogpost geef ik een overzicht van alle schmink video’s op mijn blog die geschikt zijn voor Halloween. Ik wil de komende weken nog wel wat extra video’s opnemen (ben bezig met het editen van een nieuwe zombie video), maar ik hoop jullie op deze manier al vast een beetje in de stemming te brengen. Ik raad je aan om alle video’s te kijken in HD kwaliteit, want waarom zou je naar slecht beeld staren als het beter kan?!

Wil je wel geschminkt, maar maak je het jezelf liever niet te moeilijk? Laat dan de Special FX producten staan en werk lekker alleen met schmink op waterbasis en make-up, zoals in de tutorials hieronder:

Skull Facepaint

Mad Pumpkin

lappen pop video

The Purge

Wil je echt opvallen, dan breng je je creaties to the next level door gebruik te maken van Special FX producten zoals huidlijm en vloeibare latex. Beide producten zijn, ondanks dat het FX producten zijn, erg gemakkelijk in gebruik.

Cabbin in the Woods

unzipped zipper face

photo1

Wellicht heb je wel een zombie fetish, dan kun je met de video’s hieronder vast wel je hartje ophalen.

zombie8b zombie2 zombiec

Ik raad je wel aan om eerst wat te oefenen voor je jezelf meteen in het diepe gooit. Lees daarom eerst dit artikel door met uitleg hoe je stap voor stap nep wonden maakt met vloeibare latex. Ook is het belangrijk om te weten dat vloeibare latex en wc papier echt de meest fool-proof manier is om wonden te creëren. FX Producten zoals derma wax en nose wax zijn geweldig, maar echt een stuk lastiger om mee te werken. Aangezien je de meeste dingen ook wel voor elkaar kunt krijgen met latex raad ik je aan dat als eerste optie te nemen. Wil je toch aan de slag met wax? Zorg dan dat je eerst goed oefent aan de hand van deze video’s van Grimas (want ik heb zelf nog niet echt een duidelijke video daarover opgenomen), zodat je de technieken onder de knie krijgt en weet hoe je alles aan moet pakken. Als je dat niet weet kunnen deze producten namelijk echt een pain in the ass zijn. In twee video’s hieronder gebruik ik het product namelijk niet in combinatie met een vettige crème, waardoor het applicatie proces niet helemaal optimaal verliep (het was mijn eerste keer, haha).

Voiceover Zombie Tutorial

Call of Duty Black Ops Zombie

The Walking Dead Little Girl Zombie

Exposed Brain Zombie

Infected Zombie

Ben je echt goed op dreef en denk je dat je zelf wel iets creatiefs kan doen? Wellicht kun je dan wel aan de slag met je eigen latex protheses maken. In de video hieronder leg ik uit hoe je dat heel simpel en goedkoop zelf kunt doen.

Natuurlijk kun je ook nog extra ideeën opdoen door de foto’s in deze artikelen te kijken: Devils & Demons en Spookfiguren Schminken. Een voorbeeld van een heel erg simpele, snelle en goedkope Halloween look is het skelet uit het tweede linkje. Erg makkelijk te maken en je hebt maar weinig producten nodig. Wellicht moet ik daar ook maar eens een video van maken. (edit: de video staat ondertussen online en heb ik al toegevoegd aan deze blogpost. Het is de eerste video in dit artikel.)

schminken spookfiguren

Ik bestel mijn Schmink en Grime producten altijd via de webshop van De Schminkspecialist, zij verzenden namelijk gratis vanaf bestellingen boven de vijfentwintig euro en de verzend en klantenservice vind ik erg goed.
In elke video wordt aangegeven welke producten in precies gebruik, maar vaak komen dezelfde producten wel een beetje terug, namelijk: Water Make-up Pure, bijvoorbeeld in zwart (101), wit (001), felrood (501), purper (603) en oudrood (507). Filmbloed Zuurstofrijk ZuurstofarmDirt paste*, Transparant Powder*, Mastix Extra huidlijm, Latex Rubber Milk* en Tandlak en natuurlijk een geschikt product om alles van je gezicht te verwijderen, zoals cleansing cream*. Bovendien ben je er op deze manier zeker van dat je werkt met veilige producten, aangezien de webshop een groothandel is van Grimas en alle Grimas producten voldoen aan de strengste eisen en regels op het gebied van veiligheid en hygiëne. Tip: Bij aankoop van een Grimas Special product krijg je nu een horror schminkboek cadeau, de actie loopt tot 31 oktober.
Naast schmink producten gebruik ik ook vaak lichte foundation, zwarte, bruine, grijze en taupe kleurige (matte) oogschaduw, een zwart kohl potlood en een donkerpaarse lipstick, welke je in principe gewoon allemaal kunt vinden bij de drogist.

Succes allemaal en mochten jullie suggesties hebben dan hoor ik het graag snel, zodat ik ermee aan de slag kan nog voor Halloween.

Liefs, Steffi

* Deze producten heb ik ontvangen om te gebruiken in mijn grime, schmink en make-up artikelen.
Mijn mening is, zoals altijd, die van mezelf. Twijfel je aan mijn oprechtheid, lees dan mijn disclaimer.