Probeer je wel eens een van mijn horror tutorials uit, maar mislukt het finaal? Of misschien begin je er niet eens aan omdat je denkt dat het toch niet lukt.. Zet dat gevoel dan opzij, want dit lukt je sowieso. Deze skull facepaint is makkelijk en snel, maar geeft een groots effect en is dus helemaal geschikt voor een last-minute Halloween look!

De skull facepaint hebben jullie al meerdere keren voorbij zien komen op Beauty Square. Ik stond er eigenlijk versteld van dat ik er dus nooit een video tutorial van had gemaakt!
Vooral wanneer ik grote opdrachten heb en ik dus veel personen moet schminken in weinig tijd is dit een perfecte optie, want als je de techniek eenmaal onder de knie hebt kun je direct met schmink aan de gang, in plaats van dat je eerst de vormen op het gezicht tekent met een oogpotlood. Ook is deze creatie perfect wanneer je nog geen ervaring hebt met schmink en nog geen schmink kit in je bezit hebt. Je hebt namelijk alleen wat basics nodig: zwarte en witte schmink, een eyeliner, zwarte matte oogschaduw en eventueel een transparante poeder. That’s it! Daarbij kun je ook heel gemakkelijk een bijpassende outfit in elkaar flansen door simpelweg een zwart kleed/dekbedovertrek/hoeslaken/t-shirt over je hoofd een te trekken. Een goede optie wanneer je geen voorbereidingen hebt getroffen maar alsnog last minute even een cools in elkaar wilt flansen voor Halloween.

PicMonkey Collage2

De video is opgesplitst in twee delen. In het eerste deel laat ik zien hoe je de standaard skull kunt schminken. In het tweede deel voeg ik nog een klein extraatje toe voor een ander effect. Als laatste geef ik een tip hoe je deze skull facepaint nog specialer kunt maken door ‘m te combineren met een van mijn andere video’s, namelijk de unzipped zipper facepaint tutorial.

Kijk de video in HD voor de beste beeldkwaliteit.
 Kun je de video niet zien? Klik dan hier. Ik zou het super vinden als je je zou abonneren op mijn YouTube kanaal.

IMG_6749

IMG_6774

IMG_6778

IMG_6771

Alle producten die ik gebruik zijn aangegeven in de video. Mocht je niet weten waar je Grimas producten kunt aanschaffen, dan kun je de producten vinden via de onderstaande linkjes:
Cleansing Lotion*
Water Make-up Pure in zwart (101) en wit (001)
Transparant Powder*
IMR10 Brush*
S2 Brush*

Alle Grimas producten voldoen aan de strengste eisen en regels op het gebied van veiligheid en hygiëne, dus daar hoef je je geen zorgen om te maken.
Tip: Bij aankoop van een Grimas Special product (latex rubber milk, bloed, derma wax etc.) via de webshop van De Schminkspecialist krijg je nu een horror schminkboek cadeau. De actie loopt tot 31 oktober.

Happy Halloween!

Liefs, Steffi

 * Deze producten heb ik ontvangen / met professional-discount gekocht voor mijn grime, schmink en make-up artikelen. Mijn mening is, zoals altijd, die van mezelf. Twijfel je aan mijn oprechtheid, lees dan mijn disclaimer.