Na het zien van de nieuwste X-men Apocalypse film was het voor mij duidelijk dat ik zou beginnen aan een Mystique facepaint zodra ik de kans kreeg. Dus waarom langer wachten dan nodig? Embrace your inner mutant!

IMG_9033c

Weet je wat het is? Ik zou super graag meer focussen op grime en schmink, dan op make-up. Het probleem is alleen dat make-up gewoon zo veel praktischer is. Een super uitgebreide look + foto’s maken duurt zo’n anderhalf uur en vervolgens kan ik het lekker de hele dag laten zitten en ermee over straat lopen. Met schminken is dat (helaas) anders.
De voorbereiding voor het maken van de spots heeft me ongeveer een uur gekost. De volgende dag ben ik ben dik drie uur bezig geweest met schminken, een kwartier met het indoen van die vervloekte lenzen en zo’n drie kwartier met foto’s maken. Douchen is vervolgens nog een heel karwei (nasty detail: twee dagen later snoot ik mijn neus en kwam er blauw uit) en vervolgens moet ook de wasbak en douche schoongemaakt worden (en de plek waar ik geschminkt heb en alle stukjes meubel die ik per ongeluk blauw heb aangeraakt, gehehe). En daarna pas kan het echte werk beginnen: het inladen en editten van de video’s, het bewerken van de foto’s en het uploaden naar YouTube. Uiteindelijk is het dan geen probleem om dat allemaal in een filmpje van zeven tot tien minuten te proppen. Kijk maar:

IMG_9003c

Deze facepaint of bodypaint ziet er best complex uit, maar het is zo simpel! Iedereen kan dit, mits je geduld hebt. Je hebt maar weinig producten nodig en professionele kwasten zijn totaal overbodig bij deze transformatie. Met slechts twee kleuren schmink en latex (gemengd met acrylverf) fiks je deze look in een aantal uren. Wil je de houdbaarheid van de look verlengen dan is die blauwe oogschaduw toch wel handig. En wil je de look net dat beetje extra geven dan zijn gele lenzen een must en ook een product om mee te highlighten geeft wat extra dimensie.

Products used:

Grimas – Vloeibare Latex
Grimas – Water Make-up Pure – 304 (blauw)
Grimas – Water Make-up Pure – 501 (rood)
BPS – Blauw oogpotlood uit een set (review)
Coastal Scents – Hot Pot CM10 (uit het Creative Me #1 palette)
GOSH – Effect Powder – Aquatic
Gele kleur lenzen (hier, hier, hier, hier en hier nu voor ongeveer 10 euro)
Elnett Hairspray
Een goedkope foundation kwast van Hema en een schilderskwast van Xenos

IMG_9024c

Hopelijk tot snel! Afgelopen weekend was ik op een bachelorette party, dus kon ik helaas niets doen. Wel wil ik zoals gezegd graag wat meer gaan schminken. Misschien maar aan de slag met een Pokemon GO series?

Liefs, Steffi